Nyheter  Søndag 11. august 2019

Samspillhelg for 9 - 11 åringer på Merket i Valdres

Velkommen til Valdres og samspillhelg for de aller yngste korpsmusikantene. De i alderen rundt 9 - 11 år. Kurshelgen er lagt til det idylliske Røde Kors-senteret Merket i Tisleidalen 14. - 15. september. Helgen er spesielt tilrettelagt for aldersgruppen. Det blir samspill i felleskorps og grupper, og musikantene får til og med prøve seg som dirigenter. Kurshelg betyr både sosiale aktiviteter og mye moro, man blir kjent med andre som har samme hobby som en selv og får nye venner på tvers av korpsene man kommer fra.

Vi har registrert at det kan være utfordrende å få de yngste musikantene til å reise på ukelange sommerkurs langt hjemmefra. Derfor ønsker Korpsnett Norge å tilby mer kortvarige og kortreiste kurs for de yngste. Det legges derfor opp til kun en overnatting. Kurset i Valdres er det første av flere rundt om i landet, og finner altså sted fra lørdag 14. til søndag 15. september.

I og med musikantenes unge alder er det ekstra viktig for oss at det skal være trygge omgivelser for dem. Vestre Slidre skulekorps er engasjert som vertskorps. De vil ha ledere til stede både dag og natt for å sørge for at musikantene har det bra.

Vi har engasjert et knippe dyktige instruktører til kurset. De har solid erfaring erfaring med å undervise de yngste musikantene og er en entusiastisk gjeng som bare venter på å komme igang.

Bente Illevold er musikalsk leder og instruktør for grovmessing, Charlotte Richardsen er instruktør for småmessing, Henriette Wie Flaig er instruktør for treblås og Tore Ljøkelsøy er instruktør for slagverk.

NB: Det er åpnet opp for at korps som ikke er medlemmer i Korpsnett Norge kan sende deltakere på kurs.

Påmeldingen er bindende.

Sted: Røde Kors-senteret Merket i Tisleidalen, Valdres http://www.heiasentrene.no/hei...

Datoer: Lørdag 14. og søndag 15. september 2019

Oppstart kl. 10.00 lørdag. Hentekonsert kl. 15.00 søndag.

Pris: 1500,- per deltaker som dekker instruksjon, kursmateriell samt kost og losji.

Lenke til påmelding finner dere nederst på siden

Litt mer om instruktørene


Bente Illevold (1983)
er kursets musikalske leder. Hun kommer fra Rendalen i Østerdalen, og spiller eufonium. Hun har masterutdanning fra Norges musikkhøgskole, der hun har fordypet seg i norsk utøverpraksis på eufonium. Illevold har spilt med de fleste av landets profesjonelle militærkorps, KORK og ved Den Norske Opera. Hun har de siste årene arbeidet med nye verk for eufonium, og har samarbeidet med flere komponister og urframført flere verker. Bente har også spilt inn en egen solo-CD som gis ut i 2020. Bente har 15 års fartstid som skolekorps dirigent og instruktør, og brenner for å utvikle musikanter på alle nivå. Hun utgjør en del av teamet som bygger opp Plattform12 – en digital ressursbank for instrumentalpedagoger med metoder, læringsmål og repertoarlister for alle nivåer. Bente skriver også mange arrangementer og lager læremateriale for de yngste musikantene. I 2018 ledet hun Arnestad skolekorps til seier i 3. divisjon i NM for skolekorps.

Charlotte Richardsen (1982)
spiller trompet og er fra Kråkerøy i Fredrikstad. Der hun startet i Kråkerøy skolekorps, før veien gikk videre til voksenkorps, musikklinje på videregående og musikk på folkehøgskole. Videre har hun utdannelse fra Griegakademiet, Högskolan för scen och musik i Göteborg og Barratt Due musikkinstitutt. Charlotte jobber som frilans musiker, både som pedagog og trompetist i ulike orkestre, -korps og kammermusikkensembler. Hun har spilt ved orkestre som Göteborgs Operan, Det norske blåseensemble, Göteborgs Symfoniker, Wermlandsoperan, Göteborg windorchestra, Helsingborg Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester m.fl. Charlotte er også fast trompetist i Brio Trio, en messingtrio som spiller ulike konserter både for barn og voksne. Charlotte dirigerer skolekorps på Hønefoss, og er mye brukt som instruktør ved korps-seminarer både for barn og voksne. Underviser trompet/kornett ved Ringerike kulturskole og Nedre Eiker kulturskole. På Ringerike er Charlotte en av lærerne som underviser klassekorps, der man blir et korps i musikktimene i 3.klasse

Henriette Wie Flaig (1973) har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø, Avdeling kunstfag, Norge og Musikkhøgskolen i Trossingen, Tyskland hvor hun avsluttet sin master i 1999. Hun har også en videreutdanning i Administrasjon og ledelse fra Norges Musikkhøgskole. Henriette har hele tiden jobbet både som pedagog, fløytist og dirigent ved forskjellige musikkskoler og orkester i Tyskland, Norge og i senere tid Asia. Hun er regelmessig engasjert som dirigent og konkurransedommer i tillegg til å undervise ved Bærum kulturskole og dirigere diverse korps. Henriette har vært fast medlem av fløytekvintetten ”5 på Tvers” siden høsten 2011 og kvintetten reiser mye rundt i inn og utland for å jobbe med barn og ungdom der fokus er på kammermusikk og spilleglede på tvers av alder.

Tore Ljøkelsøy (1988) er en aktiv musiker og musikkpedagog som spiller i mange band og har undervist i musikk siden han var 13! Tore er utdannet jazzslagverker, med improvisasjon og komposisjon ved Griegakademiet og har sin masterutdanning fra Norges Musikkhøgkole.

Påmelding til samspillhelg for 9 - 11 åringer på Merket i Valdres

Her kan dere melde på musikantene til kurset 14. - 15. september på Merket i Valdres. Påmeldingen er bindende.

Valgfag (kryss kun av på et av alternativene)

NB: Blir det for mange som velger det ene valgfagalternativet kan det hende vi må flytte noen over på det andre.

Dersom korpset sender flere medlemmer på kurs sendes en felles faktura for kurset til korpset.

Mobilnummer som oppgis må være tilgjengelig hele samspillhelgen. Oppgi gjerne flere nummer det er mulig å nå dere på.

Vennligst oppgi om musikanten har allergier det er nødvendig å ta hensyn til. Gjelder både mat- og andre allergier.

Samtykkeerklæring foto og video
IMG 4549