Nyheter  Onsdag 27. januar 2021

ARVEGODS: Disse tre arrangerer tradisjonsmusikk fra Valdres for korps

John Philip Hannevik, Bjørn Magne Nyhagen og Rohan Sandemo Fernando arrangerer lokal folkemusikk fra Valdres for vårt repertoarprosjekt Arvegods. Målet er å tilgjengeliggjøre lokal tradisjonsmusikk for korps.

- Vi er veldig fornøyd med at nettopp de tre har takket ja til å være med oss på dette prosjektet, fastslår musikksjef i Korpsnett Norge, Jan Erik Helleren. - Det var et mål for oss at de som skulle arrangere tradisjonsmusikken fra Valdres, også skulle ha en tilknytning til området fra før av. Og det må vi i aller høyeste grad kunne si om de tre som nå skal gjøre jobben.

Rohan Marius Sandemo Fernando er vokst opp i Vestre Slidre, og har lang fartstid i Vestre Slidre skulekorps. Bjørn Magne Nyhagen er fra Begnadalen i Sør-Aurdal, og jobber til daglig i kulturskolen i Nord-Aurdal. John Philip Hannevik er også kjent for mange valdriser etter flere oppdrag som dirigent for ulike prosjekter med Valdres Brass Band. Alle tre er erfarne komponister og arrangører for korps.

Arvegods er et prosjekt som har eksistert i ulike former, med ulike besetninger som målgruppe, og i ulike deler av landet siden oppstarten med Arvegods Nordmøre og Arvegods Romerike i 2011. I 2018 kom Arvegods Telemark, og i 2020 startet vi opp Arvegods Valdres.

Det er skolekorpsene som er målgruppe for Arve-godsprosjektet i Valdres, og stykkene skal arrangeres slik at de kan spilles med både janitsjar- og brassbesetning. Planen er at de nye arrangementene skal urframføres i løpet av høsten, og da selvsagt i Valdres.

Prosjektet gjennomføres med støtte fra Frifond kompetanse og aktivitet https://www.musikk.no/nmr/tils... .

John Philip Hannevik redigert

John Philip Hannevik

John Philip Hannevik

John Philip Hannevik har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, og han arbeider nå på heltid som dirigent, arrangør og utøver.

Han har ledet brassband, janitsjarkorps, kor og symfoniorkestre på toppnivå i Norge, og han har arrangert og dirigert på CD-innspillinger og konserter for noen av Norges fremste artister, slik som Sissel Kyrkjebø, Rein Alexander, Halvdan Sivertsen, Lars Martin Myhre, DDE og Bjørn Eidsvåg.

Philip skrev og dirigerte blant annet arrangementet til "Mitt hjerte er ditt" med artisten Hilde Heltberg, en sang som lå 9 uker på første plass på NRK Norsktoppen.

Philip var finalist ved EBBAs internasjonale dirigentkonkurranse i 2003, og han har reist som musiker i en rekke land i Europa, Afrika, Nord- og Sør-Amerika.

Philip har tidligere vært musikalsk leder for Oslofjord Brass (som han var med og startet), Sandefjord Brass Symposium, Nittedal Hakadal Janitsjar, Molde Brass Band, Drammen Konsertorkester, Vestre Aker Musikkorps, Templet Hornorkester og Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester. Han har også gjestet Valdres Brass Band ved en rekke anledninger.

Bjorn Magne Nyhagen 3 Fotograf Christina Krog Ostenengen

Bjørn Magne Nyhagen

Bjørn Magne vokste opp i bygda Begnadalen sør i Valdres, hvor han startet sin karriere i det lokale musikkorpset.

Han er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt 1990-1994, hvor han studerte trompet, kammermusikk og pedagogikk. Han har undervist i kulturskoler og dirigert flere av skole- og amatørkorpsene i Valdres. Han virker også som frilans musiker ved siden av å være lærer i Nord-Aurdal kulturskole.

Nyhagen har arrangert og komponert musikk i flere år, i hovedsak for ulike korpsbesetninger, og noen av hans stykker er utgitt hos Norsk Noteservice.

Rohan Sandemo Fernando Pressebilde 16x9 Fotokreditering Mona Owrre

Rohan Sandemo Fernando

Rohan er født og oppvokst i Vestre Slidre, begynte i tidlig alder å spille piano. Som 10-åring begynte han på kornett i Vestre Slidre Skolekorps, og har etter dette spilt i Valdres Brass (den gang Fagernes musikkorps), Göteborg Brass Band og Oslo Brass Band. De siste 19 årene har han spilt horn i Jaren hornmusikkforening.

Rohan har en mastergrad i musikkvitenskap, og har en lang og bred erfaring fra kulturlivet, blant annet 10 år i Forsvarets musikk. For tiden jobber han som kommunikasjonsrådgiver for Oslo Pride.

Rohan har parallelt med studier og jobb komponert og arrangert mye musikk for ulike besetninger, spesielt for brass band.