Nyheter  Mandag 18. januar 2021

Blåsemafian feat. Hazel til MGP-finalen

Korpsgutta i Blåsemafian satte virkelig fyr på scene og seere da de dro i gang den groovy funk-poplåta "Let loose" i lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. I knirkefritt samarbeid med artisten Hazel endte det med billett til MGP-finalen 20. februar.

Blasemafian feat Hazel 2 foto Julia Marie Nagelstad

Rent bord hos seerne
Selv om "Let loose" høstet litt magert med terningkast fra anmelderkorpset, gjorde de rent bord blant de mange som fulgte sendingen på NRK1. For tv-seerne ville det annerledes enn anmelderne, og stemte Blåsemafian fram. Først som vinner av en duell med tungrockens norske vokalyppersteprest Jørn Lande, og deretter endte de som vinnere av gullfinalen mot Stina Talling. Dermed blir det gjensyn og gjenhør med Blåsemafian feat. Hazel og låta "Let loose" i MGP-finale 20. februar, der de møter 11 andre finalister i kampen om en plass i finalerundene under Eurovision Song Contest i Rotterdam i Nederland i mai.

Korpsbakgrunn
Blåsemafiaen består av Sigurd Evensen - trombone, Stig Espen Hundsnes - trompet og Jørgen Lund Karlsen - saksofon, og de har fått med seg sangartisten Hazel, alias Caroline Teigen, på laget for anledningen.

Både Sigurd, Stig Espen og Jørgen er tidligere korpsmusikanter, og de har høstet mye anerkjennelse i korpskretser for å framsnakke korpsbevegelsen både før, under og etter opptredenen lørdag kveld.
- Sigurd og meg har spilt i samme korps i Fredrikstad, og jeg møtte Stig Espen gjennom noen nasjonale korpssamlinger.

Nå håper Jørgen Lund Karlsen at deltakelsen i Melodi Grand Prix kan føre til enda mer oppmerksomhet rundt gleden ved å spille i korps, og at det får enda flere barn til å begynne.
- Alle vi tre er veldig stolte av de verdiene vi har fått med oss fra korpsbevegelsen. Det er verdier vi setter ganske høyt, og som vi har tatt med oss over i proffkarrieren vi er i gang med nå etter studiene ved Norges musikkhøgskole. Vi ønsker å gi noe tilbake til en bevegelse vi setter stor pris på. Jørgen oppfordrer korpsene til å ta opp ballen og bruke denne muligheten med tanke på rekruttering.
- Det hadde vært fett om vi bidro til å geleide ny potensielle musikanter til å ta kontakt med sitt lokale korps.

Zoomtreff gav mersmak
I forkant av lørdagens delfinale var det digitalt møte med korpsmusikanter fra hele landet på Zoom (digital plattform som blant annet kan brukes til musikkøvelser på nett, når alt ellers er stengt ned pga. smittevern - red.anm).
- Det deltok helt enormt mange på den sekvensen, rundt 1000 stykker til sammen, forteller Jørgen Lund Karlsen entusiastisk. - Rundt 850 var med via Zoom og resten via Youtube.
Nå går det mot reprise på suksessen etter at veldig mange har etterspurt et nytt nettmøte.
- Det går mot en ny happening og det må vi bare få til. Det å samle så mange på et sted var kjempegøy. Og nå som alt av konserter og andre aktiviteter ligger litt nede så er jo sånne tilbud ekstra viktig.

Garden med på laget
Bandet er ekstra glade for all støtten de har fått fra korpsbevegelsen. En av de tingene de har satt ekstra pris på er entusiasmen og engasjementet Gardemusikken har lagt for dagen.
- De har jo hatt en ganske spesiell verneplikt til nå, konstaterer Jørgen Lund Karlsen i Blåsemafian. - De har for eksempel hatt perm-nekt siden de kom inn portene og startet tjenesten. Og de vet jo ikke om de får delta på tattoer eller andre store arrangement utover perioden sin. Da jeg var yngre var Garden det ultimate nivået og de største forbildene, så det er det veldig moro at de ville bidra da vi spurte dem om de kunne spille inn en demoversjon av "Let loose" for korps som ønsker å spille den. Og så er de jo litt av en heiagjeng. De kunne ikke gitt et bedre ansikt på spilleglede enn det vi så på lørdag. Helt fantastisk at de stiller opp synes vi.

For oss har hele denne opplevelsen vært en skikkelig boost, avslutter en travelt opptatt Jørgen Lund Karlsen, før han haster videre til nye møter og nye intervjuer. Nå skal planene legges for resten av våren. Det blir travle tider spår vi.

Europa neste?
Korpsnett Norge gratulerer med innsatsen så langt, og toi toi i finalen i H3 Arena på Fornebu 20. februar. Så oppfordrer vi selvsagt alle våre medlemmer til å bidra til å sende disse flotte korpsambassadørene strake veien til finalerunden i Eurovision Song Contest.

Noteservice har notene
Noteservice / Notebutikken formidler notene til Let loose. "Let loose" er for øvrig skrevet av Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring og Caroline Teigen.