Nyheter  Fredag 29. januar 2021

Forsvarets stabsmusikkorps åpner NM i marsjering 2022

Det er Forsvarets stabsmusikkorps med sin dirigent er Svein Henrik Giske som åpner årets NM i marsjering med konsert på Karpedammen Scene fredag 10. juni kl. 20.00.

Stabsmusikken 2022 lav

Stabsmusikken er Forsvarets største militærkorps og holder til på Akershus festning i Oslo.

Ettersom Akershus festning er arena for årets NM i marsjering, er definitivt Stabsmusikken på sin egen hjemmebane når de inviterer til åpningskonsert på Karpedammen Scene fredag 10. juni kl. 20.00.

Stabsmusikken er det ene av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 203 år Oslos eldste musikkinstitusjon.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden.

Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og tattooer.

Kveldens dirigent, Svein Henrik Giske, er til daglig trompetist i Sjøforsvarets musikkorps og dirigent for Dragefjellets musikkorps i Bergen.

Billetter til konserten og det øvrige NM-programmet kjøper du her

NM program 22