Nyheter  Fredag 29. januar 2021

Forsvarets stabsmusikkorps til NM i marsjering

Det er en stor glede å lansere Forsvarets stabsmusikkorps som årets festkonsert-korps i forbindelse med premieutdelingen ved Karpedammen under NM i marsjering 11. - 12. juni på Akershus festning.

Forsvarets Stabsmusikk Grbilde 2018 1 edited

Akershus festning, der NM-konkurransene skal gjennomføres for både skolekorps og voksenkorps, er definitivt hjemmebanen til Forsvarets stabsmusikkorps, ettersom de har tilholdssted og eget konsertlokale i Ridehuset på festningen.

Stabsmusikken er det ene av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 202 år Oslos eldste musikkinstitusjon.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden.

Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og tattooer.

NM i marsjering er åpent for alle skole-, generasjons- og voksenkorps fra hele landet uavhengig av organisasjonstilknytning, besetningsform osv. NM arrangeres av Korpsnett Norge i samarbeid med Norske Gardeveteraners Drillkontingent, Smågardistene - Stabek skoles musikkorps og Forsvarets musikk.

I tillegg til festkonserten med Forsvarets stabsmusikkorps, blir det oppmarsjer for alle deltakerkorpsene, oppvisninger, kurs og aktiviterer for deltakerne med ærverdige Akershus festning som arena for det hele.

Påmelding og informasjon om priser osv finner dere i egen sak (se lenke under her). Redusert deltakeravgift for påmeldinger til og med 31. januar.

NM i marsjering arrangeres med smitteverntiltak i fokus, og i tråd med de til enhver tid gjeldende reguleringer og restriksjoner fra offentlig myndighet.

Påmeldingsfrist 1. april

Stabsmusikkens nettside