Nyheter  Tirsdag 17. mai 2022

Gratulerer med dagen alle sammen!

- Endelig kan vi feire 17. mai som vanlig igjen etter to år med pandemi og store begrensinger, skriver styreleder Morten Skaarer i sin hilsen til korpsene på nasjonaldagen.

17 mai ill Borhaug

Kjære alle korpsmusikanter

Gratulerer så mye med dagen!

Endelig kan vi feire 17. mai som vanlig igjen, etter to år med pandemi og store begrensinger. Endelig blir det barnetog over hele landet igjen. Fra Oslo meldes det om rekordantall påmeldte skoler til det store barnetoget opp Karl Johan. Det mer enn aner meg at det kommer til å bli ganske fullpakket med folk langs rutene over alt. Vi har virkelig fått kjenne på hva nasjonaldagen betyr for oss alle etter de to årene med alternative løsninger, selv om de to årene uten vanlige barnetog på sitt vis også gav oss noen gode opplevelser i form av enorm kreativitet for å kunne skape noe å samles om, når alt var så nedstengt.

Morten Skaarer uniform 2

Ingen selvfølge

Men selv om meteorologene melder om strålende sol og skyfri himmel mange steder, særlig sør i landet, er det slett ikke skyfritt i år heller. Krigen i Ukraina minner oss på hva vi har å verne om her i Norge, og hvor takknemlige vi skal være for at vi kan feire nasjonaldagen vår som en fri nasjon med demokrati og ytringsfrihet. Det er slett ikke noen selvfølge å kunne feire nasjonaldagen med barnetog der et skolekorps, voksenkorps, generasjonskorps, buekorps, trommekorps, studentkorps, signalkorps eller et sammensatt 17. mai-korps for anledningen leder an.

Korps United

Korps finnes i alle formater og fasonger, og denne våren har vi fått en ekstra påminnelse om hva korps kan være for noe. Jeg må innrømme at det var med en liten porsjon skepsis jeg satt meg ned for å se første episode av Sigrid Bonde Tusviks nye program Korps United. Vi har jo hatt noen eksempler på komikeres relativt ufine raljering med hobbyen vår fra tidligere, men denne gangen var skepsisen fullstendig ubegrunnet. Korps United er en så hjertevarm tv-serie som det er mulig å få det. Korps United er spilleglede, inkludering og fellesskap i høyeste potens og en fin påminnelse om hva den kjære hobbyen vår i bunn og grunn handler om.

God 17. mai, og ta vare på hverandre alle sammen.

Varm korpshilsen fra

Morten Skaarer
styreleder Korpsnett Norge