Nyheter  Fredag 29. januar 2021

H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani til NM i marsjering

Om noen skulle lure på det, så kommer selvsagt H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani til NM i marsjering på Akershus festning 11. - 12. juni. Det blir både oppmarsjer og oppvisninger med våre aller beste på alt som har med sluttet orden å gjøre i løpet av NM-helga.

Kp3 Fotograf Anette Ask forsvaret

Vi er svært fornøyde med at også Hans Majestet Kongens Gardes 3.gardekompani ønsker å bidra i forbindelse med NM i marsjering. 3. gardekompani består av Gardemusikken, Drilltroppen og en kompanistab. Kompaniet løser oppdrag i inn- og utland på vegne av det norske Forsvar, Hans Majestet Kongen og nasjonen Norge. Kompaniet har gjort seg verdenskjent innenfor kombinasjonen musikk og presisjonsdrill. De gode holdningene, disiplinen og engasjementet er grunnlaget for drillprogrammet som øves inn og fremføres hvert år. Gardistene er 19-20-åringer som avtjener verneplikten og har søkt seg til Garden gjennom sesjon og egne opptak.

Om NM i marsjering
NM i marsjering er åpent for alle skole-, generasjons- og voksenkorps fra hele landet uavhengig av organisasjonstilknytning, besetningsform osv. NM arrangeres av Korpsnett Norge i samarbeid med Norske Gardeveteraners Drillkontingent, Smågardistene - Stabek skoles musikkorps og Forsvarets musikk.

I tillegg til oppmarsjer med deltakerkorpsene og H.M. Kongens Gardes 3. Gardekompani i spissen, blir det festkonsert med Forsvarets stabsmusikkorps, oppvisninger, kurs og aktiviterer for deltakerne med ærverdige Akershus festning som arena for det hele.

Påmelding og informasjon om priser osv finner dere i egen sak (se lenke under her).

Redusert deltakeravgift for påmeldinger til og med 31. januar.

NM i marsjering arrangeres med smitteverntiltak i fokus, og i tråd med de til enhver tid gjeldende reguleringer og restriksjoner fra offentlig myndighet.

Påmeldingsfrist 20. februar

Påmelding og ytterligere info om NM her Mer om 3. Gardekompani her Alt om NM i marsjering her