Nyheter  Mandag 21. februar 2022

Ingebjørg Vilhelmsen nominert til Musikkforleggerprisen

Vi i Korpsnett Norge gratulerer Ingebjørg med nominasjonen i klassen Årets gjennombrudd – Klassisk -/samtidsmusikk, og ser fram til videre samarbeid.

- Det er utrolig stas å bli nominert, blant så mange gode bidrag og flinke opphavere, sier en strålende fornøyd Ingebjørg Vilhelmsen, som mener det ikke ville blitt noen nominasjon uten verket Pegasus - O! For a horse with wings, som hun skrev på bestilling til KOS-prosjektet vårt. - Selvfølgelig en kjempestor takk til Korpsnett Norge og De Unges Orkesterforbund for bestillingsverket Pegasus, og for at verket kunne bli fremført i løpet av 2021.

Ingebjorg Vilhelmsen foto Rigmor Knutsen edit 2

Ingebjørg har bakgrunn som trompetist/kornettist og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med hovedfokus på komposisjon av konkurransemusikk for brassband. Hun har også studert musikk ved Goldsmiths University of London, og tatt komposisjonsfag ved Norges Musikkhøgskole. Hun har skrevet en rekke verk og arrangementer for korps de senere årene, men har også skrevet for andre besetninger (kilde: Store norske leksikon).

Stor anerkjennelse

Musikksjef i Korpsnett Norge, Jan Erik Helleren, sier nominasjonen er en stor anerkjennelse av Ingebjørg som komponist, og synes det er ekstra hyggelig at Ingebjørg knytter nominasjonen så sterkt opp til bestillingsverket Pegasus og KOS-prosjektet.
- Pegasus - O! For a horse with wings er et nydelig stykke musikk skrevet for en ganske krevende besetningsform, fastslår han. - Man skal både balansere lydsvake strykere med lydsterke blåsere og slagverkere uten å redusere antallet lydsterke instrumenter, som det er lett å tenke at man må, og samtidig ta hensyn til tonearter og en rekke andre utfordringer. Det var en stor opplevelse å både se og høre musikantenes respons på stykket da det, og de øvrige fire stykkene som er lansert til nå i dette prosjektet, ble urframført på Hønefoss 14. november av Hønefoss skolekorps og Landstrykerne.

KOS-prosjektet

Pegasus - O! For a horse with wings ble komponert på bestilling fra De Unges Orkesterforbund og Korpsnett Norge i forbindelse med vårt KOS-prosjekt. Verket er skrevet for den spesielle besetningen skolekorps og ungt strykeorkester, og ble urframført på Hønefoss i november 2021 etter å ha blitt korona-utsatt flere ganger.

Prosjektet Korps + orkester = sant har som mål at skolekorps og strykeorkester med unge strykere skal kunne spille sammen og bli bedre kjent med hverandres klangbilder og form. Det er utgitt egne arrangementer for dette. KOS-serien er arrangementer tilrettelagt for samspill mellom skolekorps og strykeorkester. Arrangementene er skrevet slik at de tar hensyn til utfordringene med tonearter og balanse. KOS-serien er utgitt på Norsk Noteservice, Vigmostad & Bjørke AS, kommer i egne utgaver for skolekorps med brassbesetning og strykere, og for skolekorps med janitsjarbesetning og strykere. Notesettene kan bestilles via notebutikken.no.

KOS-prosjektet gjennomføres med støtte fra Musikkens Studieforbund.

Musikkforleggerprisen

Musikkforleggerprisen har som formål å sette fokus på de som skaper musikken. Den er til for å hedre komponistene, låtskriverne og produsentene, samt deres musikkforlag.

– Musikkforleggerprisen er en viktig pris som hedrer og løfter frem skaperne av ny, norsk musikk, og for musikkforlagene som står bak. De nominerte i samtlige kategorier har skrevet musikk av ypperste kvalitet innenfor mange ulike genre. At mye av musikken også har gjort seg sterkt bemerket utenfor landets grenser er med på å understreke dette, sier Thomas Wettergreen, styreleder i Musikkforleggerprisen i en pressemelding.

De nomierte i klassen Årets gjennombrudd – Klassisk -/samtidsmusikk er:

  • Fredrick Schjelderup – Norsk Noteservice, Vigmostad & Bjørke AS
  • Aksel Vedi – Norsk Musikforlag
  • Ingebjørg Vilhelmsen – Norsk Noteservice, Vigmostad & Bjørke AS

Onsdag 6. april. 2022 deles Musikkforleggerprisen ut på Sentralen i Oslo. Musikkforleggerprisen arrangeres av Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Prisen hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er medlem i TONO, for deres arbeid og resultater i året som har gått. Prisen er den eneste av sitt slag i Norge.

Les alt om Musikkforleggerprisen 2022 her Alt om KOS-prosjektet finner du her