Nyheter  Mandag 6. april 2015

Innledning om øving og øvetips

Av: Bente Illevold

Uavhengig av ambisjonsnivå er vi alle enig om at øving må til for å utvikle seg og å mestre. Med 15 års erfaring som instruktør og pedagog ser jeg på mestring og utvikling som de viktigste trivselsfaktorene hos mine elever og musikanter, da det gjerne er dette som ligger til grunn for det vil alle vil oppnå: Spilleglede!

Selv om mange korps er i gang med digitale øvelser og undervisning kan det allikevel være krevende å beholde iver og øvingsmotivasjon i disse dager. Online øvelser er et godt alternativ og oppleves både sosialt og meningsfullt, men kan på ingen måte erstatte det vi opplever i et samspill som foregår LIVE og i samme rom.

I denne artikkelserien kommer jeg med innspill til hvordan du kan finne spillegleden hjemme hos deg selv, hvordan du kan bygge opp en typisk øvingsøkt og tips til gode online ressurser og inspirasjon. Samt at jeg redgjør kort for noen øvings- og motivasjonsteorier som kan gi deg en bedre forståelse for hva det egentlig er vi holder på med. Uansett hvilket nivå du står på i dag, og hva dine ambisjoner er tror jeg du vil få utbytte av disse artiklene. Og kanskje vil du gå inn i din neste øvingsøkt med nye perspektiver og idéer på hva, hvorfor og hvordan du kan gjennomføre den.

Kilder til denne artikkelserien: ulike nettlinker som er gjengitt, samt boka «Undervisning i øving» av Harald Jørgensen.