Nyheter  Søndag 12. mai 2019

Kjære alle medlemmer i Korpsnett Norge – Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen korpsfolk, enten dere er aspiranter, musikanter, dirigenter, instruktører, foreldre, søsken eller bare liker korpsmusikk!

Norge har en nasjonaldag de fleste land misunner oss. Det mest unike med vår nasjonaldag er at vi feirer den med barnetog med skolebarn og musikkorps. Barnetog med skolebarn som feirer nasjonaldagen med flagg og hurrarop, og som enten passerer kongefamilien, ordfører, fylkesordfører, fylkesmann eller hvem det er som representerer Norge der hvor vi er i landet er helt unikt. Spesielt er det også at alle barnetog har med seg et musikkorps eller fler. Nesten ingen land i verden har skolekorps, og ingen land i verden har så mange skolekorps som Norge. Musikkorpsene har gjort vår nasjonaldag unik! Hva er vel 17. mai uten musikkorps?

Norge er et korpsland med mange forskjellige musikkorps. Vi har skolekorps, amatørkorps og profesjonelle militærkorps for å nevne noen, og alle er avhengig av hverandre. Skole- og amatørkorps får instruktører og dirigenter fra blant andre militærkorpsene, og amatør- og militærkorpsene er avhengig av skolekorps for sin rekruttering. Gjennom vår tradisjon for skolekorps har Norge i dag flere musikere i verdensklasse som har sin bakgrunn i skolekorps. Det vitner om en god og bevaringsverdig tradisjon! I tillegg har Korpsnett de siste årene hatt prosjekter med klassekorps for å øke rekrutteringen til skolekorpsene. Det har fungert bra, og vi har bidratt til at flere skolekorps har ungått nedleggelse. Den store dagen for klassekorpsene er 17. mai hvor de spiller og marsjerer i barnetoget. Etter ett år med undervisning i skoletiden på et korpsinstrument er de klare for den store dagen! Hurra for alle klassekorpsene i Norge!

Takk til alle som bidrar for musikkorpsene i Norge enten dere er musikanter, tillitsvalgte, foreldre, instruktører, dirigenter eller bare er der for korpsene! Dere gjør det mulig å feire vår nasjonaldag med barnetog og musikkorps! Som styreleder i Korpsnett Norge ønsker jeg dere alle en fantastisk flott 17. mai fylt med korpsmusikk!

Morten Skaarer

Styreleder Korpsnett Norge