Nyheter  Mandag 6. januar 2020

Korpssentralen - ny janitsjarkonkurranse åpen for alle voksenkorps

Opus 82 har gleden av å invitere til et helt nytt konkurransekonsept for janitsjarkorps. Lørdag 6. juni skal det gamle bankbygget Sentralen i Oslo gjøres om til Korpssentralen. Påmeldingsfristen er satt til 1. februar, og alle voksenkorps med janitsjarbesetning kan delta, uavhengig av organisasjonstilknytning.

Korpssentralen Illustrasjonsbilde

Hvem: Alle voksenkorps med janitsjarbesetning i Norge

Hva: Konsertkonkurranse

Hvor: Marmorsalen på Sentralen

Når: Lørdag 6. Juni 2020

Frist for påmelding: 1. februar 2020

Korpsene som deltar holder en kort og helhetlig konsert. Stemningen er uformell og kort tid etter siste konsert starter festen og de beste konsertene kåres.

Om konsertene: Korpsene har 20 minutter på å gi publikum en helhetlig konsertopplevelse. Alle konsertene skal ha en tittel (evt et tema) som blir offentliggjort i programmet. Vanskelighetsnivået og valg av musikk bør passe korpset og dets besetning. Utover dette er det meste ”lov”. Korpsene bestemmer selv om konserten skal inneholde noe muntlig (gjennom en konferansier), noe skriftlig (utover tittel i et program) eller om musikken skal ”tale for seg selv”. Konsertsalens tekniske muligheter blir tilgjengeliggjort på et senere tidspunkt.

Om bedømming: Det viktigste kriteriet for bedømming er selve konsertopplevelsen. Dommerne vil ikke ha tilgang til partitur. En god konsertopplevelse består av flere elementer; at korpsets fremførelse holder et høyt musikalsk nivå, vanskelighetsgraden på musikken og ikke minst konsept eller "rød tråd". I tillegg er det viktig med fremtoningen på scenen i form av spilleglede og at ”dramaturgien” i konserten er planlagt. Dommerne kan fokusere på ulike elementer av konsertopplevelsen. For noen dommere vil en god konsertopplevelse være at korpset fremførelse holder et høyt musikalsk nivå, for andre vil det være den ”røde tråden” og dramaturgien i konserten som er utslagsgivende.

Om dommere og bedømming: I tillegg til to fagdommere, bedømmes konsertene av et raust knippe av korpsmusikanter. Alle deltagende korps nominerer én av sine egne musikanter til en ”folkejury”. Dommerne (både fagdommerne og folkejuryen) deler ikke ut poeng, men RANGERER de beste konsertene (folkejuryen kan ikke stemme på sitt eget korps). På premieutdelingen vil fagdommerne og folkejuryen dele ut hver sin pris. I tillegg blir det solistpris og gruppepris. De to fagdommerne gir også skriftlig tilbakemelding til alle korps.

Om påmelding: Korpsene melder seg på innen 1. februar til siljesy@broadpark.no. Oppgi korpsnavn og kontaktperson i mailen. Frist for innsending av konserttittel, samt slagverks- og tekniske behov er 1. mars. Det koster 4500,- å delta og et depositum (1500,-) betales i medio januar.

Om Sentralen: Sentralen presenterer seg som «Oslos nye scene og landets største verksted for kreative krefter innen kultur og innovasjon.» Det ligger midt i sentrum av Oslo og er Norges eldste bankbygg. Mer om Sentralen finner dere her: www.sentralen.no