Nyheter  Onsdag 4. desember 2019

Samspillhelg for unge korpsmusikanter - Borhaug i Vest-Agder

Velkommen til Borhaug i Vest-Agder og samspillhelg for de aller yngste korpsmusikantene. De i alderen rundt 9 - 11 år. Kurset er lagt til Borhaug skole helgen 7. og 8. mars 2020, og er spesielt tilrettelagt for aldersgruppen. Det blir samspill i felleskorps og grupper, og musikantene får til og med prøve seg som dirigenter. Kurshelg betyr både sosiale aktiviteter og mye moro, man blir kjent med andre som har samme hobby som en selv og får nye venner på tvers av korpsene man kommer fra.

Vi har registrert at det kan være utfordrende å få de yngste musikantene til å reise på ukelange sommerkurs langt hjemmefra. Derfor ønsker Korpsnett Norge å tilby mer kortvarige og kortreiste kurs for de yngste. Det legges derfor opp til kun en overnatting. Kurset vest i Vest-Agder er det tredje av flere rundt om i landet, og finner altså sted fra lørdag 16. til søndag 17. november. I og med musikantenes unge alder er det ekstra viktig for oss at det skal være trygge omgivelser for dem. Borhaug Musikkorps er engasjert som vertskorps. De vil ha ledere til stede både dag og natt for å sørge for at musikantene har det bra.

Vi har engasjert et knippe dyktige instruktører til kurset. De har solid erfaring erfaring med å undervise de yngste musikantene, og er en entusiastisk gjeng som bare venter på å komme igang.

Bente Illevold er musikalsk leder alle disse kursene, dirigent for felleskorps og instruktør for grovmessing, Charlotte Richardsen er instruktør for småmessing og Tore Ljøkelsøy er instruktør for slagverk. Det vil bli engasjert treblåsinstruktør(er) ved behov.

NB: Det er åpnet opp for at korps som ikke er medlemmer i Korpsnett Norge kan sende deltakere på kurset.

Påmeldingsfrist: 1. februar 2020

Påmeldingen er bindende.

Sted: Borhaug skole, Farsund i Vest-Agder

Datoer: Lørdag 7. og søndag 8. mars 2020

Ankomst fra kl. 09.00 lørdag med oppstart kl. 09.45. Hentekonsert kl. 15.00 søndag.

Pris: 1500,- per deltaker som dekker instruksjon, kursmateriell samt kost og losji.

Lenke til påmelding finner dere nederst på siden

Kurset arrangeres med støtte fra LNU Aktivitetsstøtta

Litt mer om instruktørene

Bente Illevold (1983) er kursets musikalske leder. Hun kommer fra Rendalen i Østerdalen, og spiller eufonium. Hun har masterutdanning fra Norges musikkhøgskole, der hun har fordypet seg i norsk utøverpraksis på eufonium. Illevold har spilt med de fleste av landets profesjonelle militærkorps, KORK og ved Den Norske Opera. Hun har de siste årene arbeidet med nye verk for eufonium, og har samarbeidet med flere komponister og urframført flere verker. Bente har også spilt inn en egen solo-CD som gis ut i 2020. Bente har 15 års fartstid som skolekorps dirigent og instruktør, og brenner for å utvikle musikanter på alle nivå. Hun utgjør en del av teamet som bygger opp Plattform12 – en digital ressursbank for instrumentalpedagoger med metoder, læringsmål og repertoarlister for alle nivåer. Bente skriver også mange arrangementer og lager læremateriale for de yngste musikantene. I 2018 ledet hun Arnestad skolekorps til seier i 3. divisjon i NM for skolekorps.

Charlotte Richardsen (1982) spiller trompet og er fra Kråkerøy i Fredrikstad. Der hun startet i Kråkerøy skolekorps, før veien gikk videre til voksenkorps, musikklinje på videregående og musikk på folkehøgskole. Videre har hun utdannelse fra Griegakademiet, Högskolan för scen och musik i Göteborg og Barratt Due musikkinstitutt. Charlotte jobber som frilans musiker, både som pedagog og trompetist i ulike orkestre, -korps og kammermusikkensembler. Hun har spilt ved orkestre som Göteborgs Operan, Det norske blåseensemble, Göteborgs Symfoniker, Wermlandsoperan, Göteborg windorchestra, Helsingborg Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester m.fl. Charlotte er også fast trompetist i Brio Trio, en messingtrio som spiller ulike konserter både for barn og voksne. Charlotte dirigerer skolekorps på Hønefoss, og er mye brukt som instruktør ved korps-seminarer både for barn og voksne. Underviser trompet/kornett ved Ringerike kulturskole og Nedre Eiker kulturskole. På Ringerike er Charlotte en av lærerne som underviser klassekorps, der man blir et korps i musikktimene i 3.klasse.

Tore Ljøkelsøy (1988) er en aktiv musiker og musikkpedagog som spiller i mange band og har undervist i musikk siden han var 13! Tore er utdannet jazzslagverker, med improvisasjon og komposisjon ved Griegakademiet og har sin masterutdanning fra Norges Musikkhøgkole.

Korps 22