Nyheter  Mandag 21. mars 2022

Marsjeringsseminar for to skolekorps i Ålesund

Korpsnett Norge har marsjering og formasjonsdrill som satsingsområde. Nå arrangerer vi seminar for Hatlane skolekorps og Lerstad skolekorps en hel helg i april. Ta gjerne kontakt om ditt korps også har lyst til å lære mer om marsjering.

Korpsnett nett10 edit

Flere korps i regionen har tidligere ønsket seg et slikt kursopplegg, men pandemien har lagt hindringer i veien de siste par årene. Nå er det imidlertid mulig å gjennomføre, og med solid støtte fra LNU Aktivitetsstøtta, har vi kunnet tilby et skreddersydd opplegg skolekorpsenes ledere og medlemmer.

Kurset arrangeres på Gomerhuset i Skodje 22. - 24. april, og kursleder er Sindre Schjetne Valheim, med fortid i Hans Majestet Kongens Gardes 3. gardekompani og Smågardistene - Stabekk skoles musikkorps. Sindre er en etterspurt instruktør og kursholder som har hold kurs for Korpsnett Norge flere ganger tidligere. Han er også fast instruktør for Smågardistene - Stabekk skoles musikkorps, som er regjerende Norgesmester i Formasjonsmarsj. Sindre vil også ha med Oliver Eide som instruktør til Skodje for å kunne ivareta de ulike aldersgruppene på best mulig måte. Oliver er også en svært erfaring instruktør, med mye av samme bakgrunnen som Sindre.

Vi skulle gjerne åpnet opp for at flere korps kunne vært med denne gangen, men Hatlane skolekorps og Lerstad skolekorps meldte interesse for et slikt opplegg allerede før det var klart at det ble mulig å gjennomføre. Ettersom både Lerstad skolekorps og Hatlande skolekorps er relativt store korps med mange medlemmer, er dessverre kurset allerede fullt for denne gangen. Men om korpset ditt ønsker seg et tilsvarende opplegg er det bare å ta kontakt. Vi hjelper så gjerne til.

NM i marsjering

Vi tillater oss å minne om Norgesmesterskapet i marsjering 2022 for skole- og voksenkorps, som foregår på Akershus festning i Oslo 10. - 12. juni. Der kommer blant andre både H.M. Kongens Gardes musikk- og drillkompani og Forsvarets Stabsmusikkorps. Det blir oppvisninger, parade og konserter i tillegg til konkurransene.

Påmeldingsfrist 1. april.

Du kan lese alt om NM i marsjering via lenken under denne saken.

Alt om NM i marsjering 2022 finner du her Vår kurs-nettside finner du her