Nyheter  Tirsdag 18. mai 2021

NM i marsjering 2021 - bli hvor dere er - delta likevel

Smitterestriksjonene er som de er. Men vi kjører på og gjennomfører NM i marsjering som digitalt mesterskap for skolekorps med sending lørdag 12. juni. Om deres skolekorps skulle trenge en morsom utfordring på tampen av sesongen, så åpner vi nå opp for flere påmeldinger.

NM i marsjering gjennomføres som digitalt arrangement i skolekorpskategoriene Gatemarsj og Formasjonsmarsj. For voksenkorpsene blir det dessverre ikke konkurranser før i 2022.

Ingen ting hadde vel vært bedre enn om vi kunne ha gjennomført det planlagte NM-arrangementet, med konkurranser, konserter, oppvisninger, oppmarsjer og ulike kurs og aktiviteter. Men som alle forstår så byr en Oslo-tur, og frammøte på Akershus festning, på i overkant mange smittevernutfordringer for tida. Helgen 10. - 12. juni 2022 satser vi imidlertid på fullt frammøte i fantastiske omgivelser på festningen for alle som vil være med.

Siden nå engang situasjonen er litt spesiell i år, med flere avlyste arrangementer og stevner. For at korpsene skal kunne ha noe å jobbe mot likevel, og selv om påmeldingsfristen for lengst er passert, har vi bestemt oss for at om flere skolekorps har lyst, så kan dere få en ny mulighet til å være med.

Sendingen konkurransedagen vil, i tillegg til å bestå av selve konkurranseinnslagene også blant annet inneholde Ola-drillen til H. M. Kongens Gardes musikk- og drillkompani og andre innslag samt gjester i studio, og premieutdelingen vil selvsagt foretas live på slutten av sendingen.

NM i gatemarsj. Korpsene spiller marsjer og marsjerer etter en oppskrift/skisse. Her blir det trommemarsj, spilling av marsjer (avhengig av besetningsform) stående og marsjerende, marsjering i svinger og kuvendinger.

NM i formasjonsmarsj. Selvvalgt program på inntil 12 minutter. Lag deres egne marsjerings-formasjoner mens dere spiller et selvvalgt repertoar ut fra egen besetningsfom.

______________________________________________________________

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Ny frist for påmelding: 1. juni (påmeldingsskjema nederst på siden)
Frist for innsendelse av konkurranseinnslag: 5. juni

  • NM i marsjering 2021 er åpent for alle norske skolekorps uavhengig av organisasjonstilknytning eller besetningsform (eksempelvis janitsjar, brass, fanfare, trommekorps og buekorps).
  • Dommere er som tidligere annonsert Tine Thing Helseth og Christian Filberg.
  • Konkurransene bedømmes med fokus på både marsjering og musikalsk framføring. Marsjering og musikalsk framføring teller omtrent like mye. Helhetsinntrykket vil også være en viktig del av vurderingen, samt underholdningsverdi. Ettersom både marsjering og musikalsk framføring skal bedømmes er det to kategorier dommere i NM i marsjering. En dommer bedømmer marsjering, presisjon og samtidighet, og en annen bedømmer musikalsk framføring. Begge bedømmer helhetsinntrykket. Musikalsk framføring bedømmes etter besetningsform.
  • Som vanlig er det anledning til å delta i konkurransene med forkortet/redusert program. Det kan være aktuelt både i Gatemarsj-konkurransen og Formasjonsmarsj-konkurransen. I Gatemarsj kan det eksempelvis dreie seg om å gjennomføre færre elementer enn det som er oppsatt i Gjennomføringsplanen for konkurransene (der er det et eget kartoppsett). Når det gjelder Formasjonsmarsj-konkurransen er makstiden for gjennomføring av formasjonsdrillen til korpset 12 minutter. Det er fullt mulig å gjøre det kortere.
  • Når korpset er påmeldt vil dere få tilsendt et skjema der vi ber om opplysninger om innholdet i programmet, hva som skal framføres, eventuelle trommestunt osv. Der kan dere også krysse av for forkortet program om det er ønskelig.
  • Det er også mulig å delta i NM uten å bli plassert. Da får man likevel en uttalelse fra dommerne med konstruktive tilbakemeldinger om gjennomføringen og hva man kan jobbe videre med.

_________________________________________________________________

PÅMELDINGSAVGIFT OG DELTAKERAVGIFT:

  • Påmeldingsavgift: Påmeldingsavgift kr. 2000,- faktureres etter at påmelding til konkurransen er registrert, og gjelder uansett om man melder seg på en eller to kategorier. Påmeldingsavgiften trekkes fra sluttfakturaen. Dersom korpset kansellerer påmeldingen refunderes påmeldingsavgiften ikke.
  • Deltakeravgift: Kr. 255,- per musikant for å delta i én kategori. - Dersom korpset ønsker å delta i begge kategoriene koster det 275,- kroner per deltaker.

______________________________________________________________

Deltakermedaljen (nyhet i 2021):

Fra og med i år har vi for første gang gleden av å tilby en nyutviklet deltakermedalje til de korpsene som ønsker det. Vi har ikke inkludert medaljen i deltakeravgiften siden vi erfarer at det kan være ulike ønsker på dette området fra korps til korps. Deltakermedaljen er designet og leveres av Musette og koster 140,- kroner per stk. Medaljene faktureres sammen med deltakeravgiften.

NB: På grunn av omstendighetene/endringene i arrangementet rekker ikke medaljene fram i tide til NM gjennomføres. De ettersendes korpset, og vil være klare for utdeling ved oppstart til høsten.

______________________________________________________________

NM i marsjering arrangeres i samarbeid med Forsvarets musikk, Stabekk skoles musikkorps - Smågardistene og Norske Gardeveteraners Drillkontingent.

Premiene leveres av Yamaha, Buffet Crampon, Noteservice og Musikk-Miljø / Pro Perc.

Reglement for NM i marsjering

Gjennomføringsplan NM i marsjering for skolekorps 2021 - digitalt arrangement