Nyheter  Tirsdag 11. januar 2022

NM I MARSJERING 2022: Storslått bonuspremie til NM-vinner

I anledning Frivillighetens år 2022 får skolekorpset som vinner årets NM i formasjonsmarsj i skolekorpsklassen, delta på Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum lørdag 17. september.

27296457132 492c51f444 o

- Dette har jeg gledet meg til å kunne annonsere, forteller musikksjef i Korpsnett Norge og prosjektleder for NM i marsjering, Jan Erik Helleren. - Det var nesten så vi ikke trodde det da bekreftelsen kom, for selv om vi har visst om muligheten ei stund, er det ikke hverdagskost at et skolekorps inviteres til å være med på en av forestillingene i Norsk Militær Tattoo (NMT). Det har jo faktisk aldri skjedd før.

- Historisk sett har det vært deltakelse fra noen sivile voksenkorps på tattoen, men det var helt tilbake til de første tattoene i1994 og 1996. Senere har det vært innslag med sivile trommegrupper, drilltropper og kor, men ingen skolekorps har fått være med inn på tattoarenaen i Oslo Spektrum tidligere, konstaterer Helleren.

Det er skolekorpset som vinner kategorien formasjonsmarsj skolekorps i NM 2022, som inviteres til være med på finaledelen i forestillingen i Oslo Spektrum lørdag 17. september kl. 13.00. Der skal de opptre sammen med alle de andre aktørene i tattooen.

Helleren benytter anledningen til å minne om at NM i marsjering, som arrangeres for både skole- og voksenkorps på Akershus festning 10. - 12. juni, er åpent for alle norske korps uavhengig av besetningsform og organisasjonstilknytning (påmeldingsfrist 1. april)

Frivillighetens år 2022

Det er Frivillighetens år 2022 som er foranledningen til at tattoo-arrangøren Forsvarets musikk ønsker å tildele denne ekstra premien i forbindelse med NM i marsjering. Det sier sjefsmester/orlogsmester i Forsvarets musikk, Bjarte Riseng.
- Ettersom deltakelse i NM i marsjering er organisasjonsuavhengig, og alle norske korps kan delta om de er med i en organisasjon eller ei, er dette en fin anledning for oss til å markere vår støtte til hele den frivillige korpsbevegelsen, fastslår han. - Korpsbevegelsen, og da særlig skolekorpsene, er den aller viktigste rekrutteringsbasen for de profesjonelle korpsene våre, og ikke minst for Gardemusikken. Uten den frivillige innsatsen som legges ned i korpsbevegelsen hadde det blitt tynt i våre rekker.

Riseng lover en uforglemmelig opplevelse for det skolekorpset som vinner Formasjonsmarsj i NM.
- Det vil være aller første gang i NMTs historie at et skolekorps får være med inn på arenaen i en av forestillingene. De må også delta på prøvene tidligere på dagen, og får være "backstage" sammen med alle de store stjernene, avslutter han.

Norsk Militær Tattoo 2022

Norsk Militær Tattoo er et militærmusikkshow med nærmere 850 medvirkende fra hele verden. Dette er Norges største innendørsshow, og du får oppleve innslag fra Forsvarets fem profesjonelle musikkorps, fra utenlandske militærkorps og drillkontingenter og selvfølgelig Hans Majestet Kongens Garde. I tillegg deltar kor og artister innen andre spennende kunstarter.

Showet er sentrert rundt norsk og internasjonal militærmusikk - alt fra marsjer til klassisk musikk og rytmisk underholdningsmusikk. Deltakerne presenterer egne showinnslag koordinert inn i en marsj- og drilloppvisning. Showet rundes av med en triumferende finale der samtlige øvrige medvirkende.

Den aller første utgaven av Norsk Militær Tattoo ble arrangert i Vikingskipet på Hamar i 1994 i regi av en egen stiftelse etablert av Hamar kommune, Janitsjarfestivalen på Hamar og Forsvarets Overkommando (kilde: Wikipedia). I1996 flyttet tattooen til Oslo Spectrum, og fra og med da er det Forsvarets musikk som har stått som arrangør. Norsk Militær Tattoo har vært arrangert andre hvert år (partallsår) siden starten, med unntak av at arrangementet i 2020 ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Årets deltakere på tattooen

 • Forsvarets stabsmusikkorps (NOR)
 • US Navy Band (US)
 • The Royal Band of the Belgian Guides (BEL)
 • The Central Band of the Royal Swedish Army (Armens musikkår) (SWE)
 • Club Piruett (EST)
 • IMPS Motorcycle Display Team (UK)
 • Warsaw Garrison Honour Guard (POL)
 • The Representative Central Band of the Polish Armed Forces (POL)
 • The Color Guard of the 13tg Demi-brigade of the French Foreign Legion (FRA)
 • The Band of the French Foreign Legion (FRA)
 • Kongelige norske marines musikkorps (NOR)
 • 3. gardekompani, musikk- og drilltropp fra Hans Majestet Kongens Garde (NOR)
 • Complete Drum Corps (NOR)
 • lntros Allstars Dance Company (NOR)
 • Oslo filharmoniske kor (NOR)
 • Gebirgsmusikkorps der Bundeswehr (GER)

Årets tattoo-forestillinger i Oslo Spektrum

 • Fredag16.09 kl. 20:00: Premiere
 • Lørdag 17.09 kl. 13:00: 2. forestilling
  NM-vinner Formasjonsmarsj skolekorps deltar i finaleinnslaget
 • Lørdag 17.09 kl. 18:00: 3. forestilling

 • Søndag 18.09 kl. 13:00: 4. forestilling

Billetter til Norsk Militær Tattoo-forestillingene kan kjøpes hos Ticketmaster. Egne rabatterte priser for korpsmusikanter som er medlemmer i Korpsnett Norge eller NMF.

Billetter til Norsk Militær Tattoo 2022 finner du her Påmelding til NM i marsjering 2022 Alt om NM i marsjering 2022