Nyheter  Søndag 21. februar 2021

NM i marsjering: - Flere påmeldte enn på mange år

Det er en glede å kunne melde at det er flere påmeldte korps til NM i marsjering enn på flere år. Korps fra tidligere Oppland (nå Innlandet), Østfold, Buskerud og Akershus (nå Viken), Aust- og Vest-Agder (nå Agder) er påmeldt, og i år blir det konkurranser både for skolekorps og voksenkorps.

Trommeslagere fra Smagardistene edited

Trommeslagere fra Smågardistene

- Det er spesielt gledelig at korpsene som deltar kommer fra såvidt store deler av landet, tatt i betraktning av usikkerheten med tanke på reiser og restriksjoner som har ligget over oss hele det siste året, sier musikksjef i Korpsnett Norge Jan Erik Helleren. - Det er også gledelig at flere korps enn tidligere har meldt seg på i Formasjonsmarsjerings-konkurransene. Tradisjonelt har det vært flere deltakere i Gatemarsj, men nå er det i ferd med å utliknes.

Premieleverandørene
- I år har både Buffet Crampon, Noteservice, Yamaha og Musikk-Miljø ønsket å være med som premieleverandører og samarbeidspartnere for NM. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med og takknemlige for. Vi får vel også legge til at Forsvarets musikk har satt seg opp på listen over premieleverandører, avslutter Helleren.

Dommerne
Lørdag ble det avslørt at Christian Filberg og Tine Thing Helseth er to av dommerne i årets NM. Christian blir avløst når konkurransene for voksenkorps foregår, siden han har et engasjement hos et av deltakerkorpsene.

Tidsrom
NM i marsjering arrangeres helgen 11. - 13. juni med hovedarena på Akershus festning i Oslo.

Program for helgen publiseres senere.

NM-dommerne NM-datoer 2021 - 2025 Alt om NM i marsjering