Nyheter  Lørdag 4. juli 2020

NM i marsjering på Akershus festning i 2021

Vi har den store gleden av å kunne avsløre at Norgesmesterskapet i marsjering for skole- og amatørkorps skal arrangeres på Akershus festning helgen 11. - 13. juni neste år.

Akershus Festning Foto Forsvarsbygg nasjonale festningsverk

Datoene har vært klarlagt en god stund. Det har også vært klart at NM skulle arrangeres i Oslo i 2021, men nå er altså også arena på plass.

- Det har vært jobbet med planene i lang tid, og vi begynner å se konturene av et svært spennende, og ikke minst kompakt NM på storslåtte Akershus festning, forteller musikksjef i Korpsnett Norge, Jan Erik Helleren. - I tillegg til konkurransene for både skolekorps og amatør-/voksenkorps, vil NM bestå av oppmarsjer, oppvisninger, konserter, ulike kurs og selvsagt sosiale aktiviteter for både små og store. Jeg tror vi kan love et opplevelsesrikt arrangement på historisk grunn, enten man er deltaker eller publikum. Og jeg er ganske sikker på at de som befinner seg i Oslo sentrum den helgen vil få med seg at det skjer noe på festningen.

Mer detaljert program vil bli publisert fortløpende i god tid før påmeldingsportalen åpner 1. september.

NM i marsjering er åpent for alle norske skole- og amatør-/voksenkorps uavhengig av organisasjonstilknytning og besetningsform.