Nyheter  Lørdag 20. februar 2021

NM I MARSJERING 2021: To dommere klare

Vi er glade for å kunne annonsere at Tine Thing Helseth og Christian Filberg blir dommere i NM i marsjering 2021. Fra før av er det kjent at både Stabsmusikken og Gardemusikken er med på laget. Påmeldingsfristen er i dag 20. februar.

- Tine og Christian er blant våre fremste på sine respektive felt, og bidrar til å sikre den høye standarden vi ønsker at Norgesmesterskapet i marsjering skal ha, fastslår musikksjef i Korpsnett Norge, Jan Erik Helleren. - Tine Thing Helseth dømmer både i skolekorps- og voksenkorps-konkurransene, mens Christian Filberg har et engasjement i et av de påmeldte voksenkorpsene, og dømmer derfor bare i skolekorps-konkurransene. Det kommer inn en erstatningsdommer der, og hvem det blir, kommer vi tilbake til, opplyser Helleren. - Det vi altså kan fastslå nå, er at det blir NM-konkurranser for voksne også, og det er vi veldig fornøyde med å ha fått til. Så er det fortsatt ikke for sent å melde seg på selv om det nærmer seg veldig nå, siden fristen utløper i dag.

Dommerne i NM i marsjering er delt inn i to ansvarsområder som teller 50 prosent hver. Den ene dommeren har ansvaret for den marsjtekniske gjennomføringen (SLO - sluttet orden), den andre har ansvaret for bedømmelsen av de musikalske prestasjonene. Begge skal vurdere helhetsinntrykk og underholdningsverdi (gjelder særlig formasjonsmarsj).

Christian Filberg foto 20210219 202610 edited

Christian Filberg - dommer marsjeringsteknisk gjennomføring (SLO)

Christian Filberg tjenestegjorde i 10 år som befal og instruktør i 3. gardekompani ved Hans Majestet Kongens Garde - avdelingen som vi alle kjenner som "Musikk- og Drillkontingenten». Som Gardetambur og kompaniets sjefssersjant hadde han de siste årene hovedansvaret for koreografien av avdelingens anerkjente drillprogram, og ledet utdanningen av gardister og befal frem mot prestasjoner i verdensklasse. Som tamburmajor har Christian gått foran Gardemusikken under parader, seremonier og drilloppvisninger i alle landets fylker - og representert Norge under store tattooer i land som USA, Canada, Australia, New Zealand, Russland, Finland, Frankrike, Sveits, England og Skottland. Filberg avsluttet sin militære tjeneste i 2018, og ble i den anledning tildelt Gardemedaljen i bronse for tjenesteiver utover det vanlige, og for å ha utmerket seg med lederegenskaper, besluttsomhet, nøyaktighet og grundighet i sine gjøremål. Både under og etter tiden i Forsvaret har han samarbeidet med flere skolekorps og voksenkorps - både som instruktør, tamburmajor og med koreografi av drillprogram. Under landsfestivalen i Bergen i 2018 hadde han ansvaret for regi og gjennomføring av Bergen Tattoo på et fullsatt Fana Stadion. Christian Filberg er bosatt i Tønsberg, er stolt korpspappa til to klarinettister, og ble nylig valgt inn som styreleder i Volden og Ringshaug Skolekorps.

Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth - dommer musikalsk framføring

Tine Thing Helseth er en av vår tids ledende trompetister, og har vært solist med mange av de fremste orkestrene fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene. Hun har gitt ut en rekke album, hun har vunnet Spellemannspris og vært programleder i tv og radio.Tine er kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. Tine har vært kunstnerisk leder for en rekke festivaler og i 2016, en alder av bare 29 år, ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.