Nyheter  Lørdag 20. februar 2021

NM I MARSJERING 2021: To dommere klare

Vi er glade for å kunne annonsere at Tine Thing Helseth og Christian Filberg blir dommere i NM i marsjering 2021. Fra før av er det kjent at både Stabsmusikken og Gardemusikken er med på laget. Påmeldingsfristen er i dag 20. februar.

- Tine og Christian er blant våre fremste på sine respektive felt, og bidrar til å sikre den høye standarden vi ønsker at Norgesmesterskapet i marsjering skal ha, fastslår musikksjef i Korpsnett Norge, Jan Erik Helleren. - Tine Thing Helseth dømmer både i skolekorps- og voksenkorps-konkurransene, mens Christian Filberg har et engasjement i et av de påmeldte voksenkorpsene, og dømmer derfor bare i skolekorps-konkurransene. Det kommer inn en erstatningsdommer der, og hvem det blir, kommer vi tilbake til, opplyser Helleren. - Det vi altså kan fastslå nå, er at det blir NM-konkurranser for voksne også, og det er vi veldig fornøyde med å ha fått til. Så er det fortsatt ikke for sent å melde seg på selv om det nærmer seg veldig nå, siden fristen utløper i dag.

Dommerne i NM i marsjering er delt inn i to ansvarsområder som teller 50 prosent hver. Den ene dommeren har ansvaret for den marsjtekniske gjennomføringen (SLO - sluttet orden), den andre har ansvaret for bedømmelsen av de musikalske prestasjonene. Begge skal vurdere helhetsinntrykk og underholdningsverdi (gjelder særlig formasjonsmarsj).

Mer om NM 2021 og påmeldingsskjema her Alle artikler om NM her

Christian Filberg foto 20210219 202610 edited

Christian Filberg - dommer marsjeringsteknisk gjennomføring (SLO)

Christian Filberg tjenestegjorde i 10 år som befal og instruktør i 3. gardekompani ved Hans Majestet Kongens Garde - avdelingen som vi alle kjenner som "Musikk- og Drillkontingenten». Som Gardetambur og kompaniets sjefssersjant hadde han de siste årene hovedansvaret for koreografien av avdelingens anerkjente drillprogram, og ledet utdanningen av gardister og befal frem mot prestasjoner i verdensklasse. Som tamburmajor har Christian gått foran Gardemusikken under parader, seremonier og drilloppvisninger i alle landets fylker - og representert Norge under store tattooer i land som USA, Canada, Australia, New Zealand, Russland, Finland, Frankrike, Sveits, England og Skottland. Filberg avsluttet sin militære tjeneste i 2018, og ble i den anledning tildelt Gardemedaljen i bronse for tjenesteiver utover det vanlige, og for å ha utmerket seg med lederegenskaper, besluttsomhet, nøyaktighet og grundighet i sine gjøremål. Både under og etter tiden i Forsvaret har han samarbeidet med flere skolekorps og voksenkorps - både som instruktør, tamburmajor og med koreografi av drillprogram. Under landsfestivalen i Bergen i 2018 hadde han ansvaret for regi og gjennomføring av Bergen Tattoo på et fullsatt Fana Stadion. Christian Filberg er bosatt i Tønsberg, er stolt korpspappa til to klarinettister, og ble nylig valgt inn som styreleder i Volden og Ringshaug Skolekorps.

Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth - dommer musikalsk framføring

Tine Thing Helseth er en av vår tids ledende trompetister, og har vært solist med mange av de fremste orkestrene fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene. Hun har gitt ut en rekke album, hun har vunnet Spellemannspris og vært programleder i tv og radio.Tine er kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. Tine har vært kunstnerisk leder for en rekke festivaler og i 2016, en alder av bare 29 år, ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.