Nyheter  Mandag 29. juli 2019

Reiste 2000 kilometer for å komme på korpskurs

Bente K. Berg Nilsen fra Kjøllefjord i Finnmark er mer enn normalt glad i å spille trombone. Da virker en reise på nesten 200 mil for å komme på Sommerkurs for voksne på Bjerkely helt overkommelig.

Bente K. Berg Nilsen syntes det var helt greit å dra på langtur sørover for å kunne spille sammen med 80 andre musikanter på sommerkurs.
- Jeg har lyst til å spille og vi har så lang ferie. Da er det veldig fint å kunne kombinere litt ferietur med å treffe andre og bare spille og kose meg. Jeg liker å treffe nye folk, og har tidligere vært på storbandkurs på Moelv tre år på rad, men det ble det ikke i år. Så var det noen som nevnte korpskurset på Bjerkely, og dermed kom jeg hit i stedet.

Hjemme i Kjøllefjord er det et ganske lite musikkmiljø, med få medlemmer i storbandet og korpset. Da er det artig å sitte i et korps på 80 stykker med en besetning som klinger så bra som det gjorde på Bjerkely i helgesvingen.
- Jeg er med i regionkorpset i Finnmark, så får jo spilt i stort korps der, men det er en flott opplevelse med så mange i korpset som her på kurset. Den største forskjellen hjemmefra er at det står en dirigent foran, hjemme i Kjøllefjord er dirigenten med og spiller. Det er veldig inspirerende når noen står foran og leder korpset, som kan komme med innspill og tilbakemeldinger hele tiden.

Bente synes det er supert å kunne få spille sammen med andre i ferien, ellers hadde det bare vært å stå og øve alene hjemme.
- Her får man spille så mye man vil og bli kjent med nye folk. Gøy med ei så stor trombonegruppe. Vi var åtte trombonister i lag på kurset. Nesten så man gruet seg til å reise hjem igjen.
Hun har allerede bestemt seg for at dersom det passer med ferien, så blir det nok kurs neste år også.
- Jeg er veldig glad for at det finnes et sånt tilbud som dette, for vi har ikke noe tilsvarende oppi Finnmark.

Voksenkorpskurs Bjerkely Bente Nilsen fra Kjollefjord 2

Bente K. Berg Nilsen fra Kjøllefjord i Finnmark reiste 2000 kilometer for å komme på korpskurs på Flisa