Nyheter  Mandag 17. juni 2019

Rekordpåmelding til Sommerkurs for voksne på Bjerkely

Sommerkurset for voksne på Bjerkely er mer populært enn noen gang. 80 påmeldte til årets kurs er ny rekord.

Hva har 4 fløytister, 1 oboist, 18 klarinettister, 2 fagottister, 9 saksofonister, 13 trompetister, 10 valthornister, 8 trombonister, 6 barytonister, 5 tubaister, 4 slagverkere, 4 instruktører, 1 pianoakkompagnatør og 1 dirigent til felles? Alle de 80 musikantene, akkompagnatøren, instruktørene og dirigenten, befinner seg på Bjerkely folkehøgskole samtidig denne sommeren. Det er ny rekord for sommerkurset for voksne.

Antall påmeldte har økt hvert eneste år fra oppstarten, og nå er kurset rett og slett fullbooket. Kursets administrative leder Marianne Gustafson tror det er ryktebørsen bidrar til rekordpåmeldingen:
- Årsaken er jo at det spres muntlig ved at musikanter møter andre musikanter og snakker om kurset, og at det spres via sosiale medier til rett tid.

Selv om kurset er fulltegnet er det likevel åpnet opp for venteliste, i tilfelle noen må melde avbud.

Eirik Bøhn Berntsen er kursets musikalske leder. Det er fjerde gang han leder kurset, etter uttrykt ønske fra deltakerne. I tillegg kommer Edvin Simenstad, Erling Myrseth, Tarjei Grimsby og Anne Mette Johannesen til å være instruktører en av dagene, og Kristin Brynjulvsrud er engasjert som pianoakkompagnatør.

Dato for neste års kurs, og årene deretter for den saks skyld, er allerede fastsatt. Kurset går nemlig alltid i uke 30, og neste år vil det si at kurset arrangeres 22. - 26. juli.

Les mer om kurset her: http://www.korpsnett.no/nyhete...