Nyheter  Fredag 3. desember 2021

SMITTEVERN: Oppdatering fra Norsk musikkråd 3. desember

Smittevernreglene strammes inn mange steder i landet, og da særlig i 39 kommuner i og rundt Oslo-regionen. Her er de viktigste punktene som gjelder for korpsene.

Smittevernreglene strammes inn mange steder i landet, og da særlig i 39 kommuner i og rundt Oslo-regionen. Her er de viktigste punktene som gjelder for korpsene i disse kommunene nå som julekonsert-sesongen er i gang for fullt:

  • Julekonserter er offentlige arrangementer. Det kan være publikum på inntil 600 personer (fordelt på 3 kohorter av 200 personer) når det ikke er faste tilviste plasser på arrangementet.
  • Det er per i dag ingen antallsbegrensninger på offentlige arrangement med faste, tilviste plasser. Kirkebenker er å regne som faste, tilviste plasser dersom de enten er nummerert, eller at verter/vakter henviser publikum til nærmere bestemte plasser.
  • Øvelser er denne gangen definert som private arrangementer, og har dermed en antallsbegrensing på 100 personer som kan delta på øving samtidig.

For øvrig er det viktig at alle følger nøye med på lokale restriksjoner i egen kommune. Det kan bli endringer på kort varsel i kommuner som foreløpig ikke har innført restriksjoner.

Les hele saken fra Norsk musikkråd her:

Strengere smitteverntiltak flere steder i landet – Norsk musikkråd