Nyheter  Torsdag 4. februar 2021

Sommerkurs for voksne på Bjerkely 28. juli - 1. august 2021

28.juli - 1. august 2021 arrangerer Korpsnett Norge sommerkurs for voksne på Bjerkely Folkehøgskole, Filsa. Hovedvekten av kurset er samspill i korps, men det blir også ensemblespill med instruktører. Kurset er åpent for alle uavhengig av organisasjonstilknytning.

Sommerkurset går, tradisjon tro, av stabelen i uke 30, nærmere bestemt 28. juli - 1. august.

Vi møtes på onsdag ettermiddag og vil i løpet av fem dager spille mye som felles korps og i ensembler med instruktører. Det legges opp til en huskonsert underveis og en avskjedskonsert. Kurset er åpent for alle uavhengig av organisasjons­tilhørighet. Dette er femte året Korpsnett Norge arrangerer Sommerkurs for voksne på Bjerkely, og vi gleder oss til å treffe både nye og gamle deltakere. Flere og flere ser gleden i å sette av fem dager i sommerferien til å dyrke hobbyen sin og antall kursdeltakere øker fra år til år.

Kristin Brynjulvsrud gir deg mulighet til å spille solostykke med akkompagnatør og har du lyst til å lære deg å improvisere? Tarjei Grimsby har et heldagskurs i grunnleggende improvisasjon.

Morten Fagerjord

Morten Fagerjord er årets musikalske leder. Han er opprinnelig fra Mo i Rana i Nordland, men bor nå på Lillehammer. Hovedinstrumentet er slagverk, og Morten har blant andre spilt med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Den Norske Operas orkester. Han avla dirigenteksamen ved Norges Musikkhøgskole i 2005, og jobber i dag som freelancedirigent i store deler av landet. Morten dirigerer også regionkorpset til NMF i Hedmark/Oppland, og har i en årrekke vært musikalsk leder på sommerkurs i samme region. I 2011 ble Morten tildelt prisen «Årets Dirigent» i Hedmark/Oppland, og i 2014 mottok han utmerkelsen «Årets NM-dirigent» fra under NM Janitsjar i Trondheim. De siste årene har Morten blitt hyppig brukt som dommer i konkurranser for amatør- og skolekorps.

Initiativtaker og primus motor for kurset, Marianne Gustafson, er administrativ leder.

Praktisk informasjon

Pris: kr 2900,- inkluderer måltider, overnatting og instruksjon. Sengetøy kan leies mot et tillegg kr 120,-. Tillegg for enkeltrom kr 300,-.

Det er begrenset antall rom med toalett/dusj og de tildeles etter "førstemann til mølla"-prinsippet. Alle får enkeltrom som vil ha det, men blir det fullt er det et alternativ å dele rom.

Påmelding gjøres via skjemaet nedenfor innen 1. mai.

  • For avmelding etter påmeldingsfristen og frem til 20. juni refunderes halve kursavgiften. Etter dette gis ingen refusjon uten legeerklæring.
  • Dersom kurset må avlyses eller antall deltakere begrenses på grunn av pålegg fra offentlig myndighet i forbindelse med koronapandemien, vil innbetalt deltakeravgift bli refundert for de det evt gjelder.

Bjerkely Folkehøgskole ligger i Åsnes kommune, 6 km fra tettstedet Flisa. Det tar omtrent 2 timer og 30 minutter å kjøre fra Oslo. Folkehøgskolen ligger midt mellom Kongsvinger og Elverum på riksvei to og en halv times biltur hver vei. Det er også mulig å ta buss til Bjerkely.

Kontakpersoner:
Marianne Gustafson, administrativ kursleder: marianngu@viken.no
Unni Færøvik, daglig leder Korpsnett Norge: unni@korpsnett.no, 944 22 908

Kurset er fulltegnet, og det er dessverre ikke lenger mulig å melde seg på med mindre du spiller tuba, bassklarinett eller obo og ønsker å delta. Da kan du gjerne kontakte Marianne Gustafson for å se om det fortsatt er muligheter.