Nyheter  Tirsdag 25. mai 2021

Spennende komposisjonstilbud på Valdres Sommerbrass

Er du mellom 15 og 19 år og har lyst til å lære med om å skrive musikk? Da kan komposisjonskurset på Valdres Sommerbrass være et godt sted å begynne. Med lærere fra Norges musikkhøgskole får du veiledning fra øverste hylle, og en god start på veien mot å skrive musikk for korps, orkester og andre ensembler helt på egenhånd.

Komposisjonskurset ved Valdres Sommerbrass er en spennende nyvinning av året, der målet er å få en første innføring i det å skrive musikk for ulike besetninger. Tilbudet er rettet mot begynnernivå og opp til noe viderekommende nivå. For å delta må du være i alderen 15 - 19 år, ha tilegnet deg de mest grunnleggende ferdighetene i musikkteori, og ellers være nysgjerrig på faget.

Komposisjons-kurset er åpent for alle, uavhenig av hovedinstrument. Du trenger ikke spille et korpsinstrument for å delta. Du kan like gjerne spille et strykeinstrument, synge, spille piano eller gitar. Det viktigste er at du ønsker å lære mer om å komponsere musikk.

PRAKTISK INFO

Alder: 15 - 19 år
Dato: 22. - 26. juni
Deltakeravgift: 4800,-
Sted: Brennabu på Vaset i Valdres, Panoramavegen 1019, 2960 RØN

Deltakeravgiften inkluderer overnatting, undervisning og undervisningsmateriell samt alle måltider.

Det er ikke krav om organisasjonstilknytning for å delta på kursene på Valdres Sommerbrass.

Det er fortsatt mulig å melde seg på komposisjonskurset (påmeldingen er bindende)

Redusert deltakeravgift
Som et ledd i vår inkluderingsplattform Korps for alle, har Korpsnett Norge mulighet for å tilby redusert deltakeravgift på Valdres Sommerbrass for deltakere fra familier med lav inntekt (søknad nederst på siden).

UNG Komponist-kurset arrangeres i samarbeid med De unges orkesterforbund - UNOF, og med støtte fra Unge utøvere-programmet til Dextra Musica.

Rune Rebne edited 2

Rune Rebne er kursleder på komposisjonskurset

Rune Rebne er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole - Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi. Han tok diplomeksamen i komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 1997. Rune har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater. Hans verker har vært fremført ved forskjellige festivaler i Norge og i utlandet. Han mottok Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk 1995. Flere av verkene hans er spilt inn, deriblant i forbindelse med soloprosjektet til spillekursenes musikalske leder, Bente Illevold, Klangen fra de dype skoger (utgitt på LAWO i 2020).

Anna Berg foto Sara Angelica Spilling

Anna Berg er assistentlærer på komposisjonskurset

Anna Berg er en komponist og komposisjonslærer fra Kolbotn. Hun lager musikk for besetninger som sinfonietta, symfoniorkester, strykeorkester og blåseensembler. I tillegg lager hun kammermusikk for mindre besetninger og musikk for kor. Hun har sin fireårige bacherlor i komposisjon fra Norges musikkhøgskole.

Siden 2019 har hun jobbet som komposisjonslærer ved Toneheim folkehøgskole, samt holdt en rekke komposisjonskurs for barn og unge.