Nyheter  Mandag 1. februar 2021

Steinar Granmo Nilsen - valthorn - torsdag 11. februar kl. 19.00 - 19.45

Steinar Granmo Nilsen er en av landets fremste valthornister. Han kan du møte torsdag 11. februar.

Steinar Granmo Nilsen Foto Anna Julia Granberg BLUNDERBUSS

Han er for tiden ansatt i Det Norske Blåseensemble i Halden og spiller i flere av de ledende skandinaviske barokkorkestrene. Han har tidligere vært ansatt i en årrekke i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. Han vokste opp i Trondheim, og studerte først ved Trøndelag Musikkonservatorium hos Stein Villanger. Deretter reiste han til Tyskland hvor han fullførte sitt orkesterdiplomstudium ved Staatliche Hochschule für Musik Freiburg hos Ifor James (ventilhorn) og Renée Allen (naturhorn). Stein avsluttet sine studier ved Norges musikkhøgskole (NMH) med hovedfag i kammermusikk og solo-spill hos Frøydis Ree Wekre.

I 1999 deltok han ved den anerkjente Festival d’Art Lyrique i Aixen-Provence i Frankrike som medlem av L’academie Européenne de Musique. Han deltok som orkestermusiker, kammermusiker og hornist, og mottok akademiets pris som årets instrumentalist for innsatsen. I 2000 vant han 2. pris i Prinsesse Astrids Musikkpris.

Steinar Granmo Nilsen er førsteamanuensis i horn og naturhorn ved Norges musikkhøgskole. Han er en svært aktiv og ettertraktet kammermusiker og solist med moderne og historiske horn, og hans repertoar spenner fra barokk- til samtidsmusikk.

DET ER DESSVERRE IKKE LENGER MULIG Å MELDE SEG PÅ DENNE TIMEN