Nyheter  Mandag 12. oktober 2020

Ukuelige Jorunn fra Sørreisa Musikkforening rapper om kampen mot ALS

I 32 år har Jorunn Vollstad har vært trofast musikant, tillitsvalgt og pådriver i Sørreisa Musikkforening. Men de siste seks årene har tilværelsen bydd på helt andre utfordringer enn utette klaffer og slitte klarinettfliser. Nå kjemper hun sitt livs kamp, og har startet innsamlingsaksjon til forskning på ALS.

Jorunn Vollstad foto privat Youtube
Spill av video

Etter å ha vært medlem i Sørreisa Musikkforening helt siden oppstarten i 1988 har korpset fyllt en stor del av tilværelsen for Jorunn Vollstad, med klarinetten som trofast følgesvenn. Men de siste seks årene har sykdommen ALS* preget livet hennes i stadig større grad, og tilværelsen bydd på helt andre utfordringer enn utette klaffer og slitte klarinettfliser.

Innsamlingsaksjon
Nå er spillingen lagt til side, men en gang musikant alltid musikant, så med god hjelp fra sønnen Andreas, har Jorunn laget en Youtube-video der hun rapper om kampen mot ALS, og alle utfordringene hun møter. I tillegg har de to har startet en innsamlingsaksjon til forskning på denne sykdommen. Og innsamlingsaksjonen engasjerer. På kort tid har det kommet inn over 144 500,- kroner (per 19.10.2020), etter at blant andre avisa Nordlys har slått saken stort opp.

Om du vil støtte innsamlingen kan du bruke Vipps til 622066 (ALS-organisasjonen Alltid Litt Sterkere) og merk bidraget Jorunn, eller gå inn på facebooksiden til Jorunn Vollstad. Der er det lenke til innsamlingsaksjonen.

Fakta om ALS:
ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose) er en sykdom som fører til muskelsvinn fordi nervecellene som sender signaler fra hjernen til musklene blir ødelagte. De første symptomene ved ALS merkes ofte i form av svekkelse i en arm, et bein eller som utydelig tale. Det første tegnet på at noe er galt kan være en tendens til å snuble, fordi beinet svikter. ALS er en sykdom hvor symptomene gradvis forverres. En del pasienter vil etter hvert ha vanskeligheter med å gå fordi beina blir svake, og det kan også bli vanskelig å bruke armene. ALS er en sjelden sykdom (kilde: helsenorge.no).

Les mer om ALS-organisasjonen Alltid litt sterkere her