Nyheter  Torsdag 11. juni 2020

UNG Dirigent-kurs 11. - 13. september i Oslo - endring på grunn av smittevern

Korpsnett Norge har gleden av å kunne tilby dirigentkurset UNG Dirigent i samarbeid med De unges orkesterforbund (UNOF) og Dirigentløftet. På grunn av smittevern er det kommende kurset på Haraldsheim Vandrerhjem i Oslo helgen 11. - 13. september endret noe.

Ny påmeldingsfrist 24. august.

Som alle vet går vi usikre tider i møte med tanke på smittesituasjonen i Norge, og vi ønsker ikke å måtte avlyste kurset på kort varsel eller å risikere at deltakerne er forhindret fra å stille på grunn av reiseforbud, eller ønske om å ikke reise til Oslo. Vi i De Unges Orkesterforbund og Korpsnett Norge har derfor bestemt oss for å gjennomføre kurset i september som et lokalt kurs lørdag og søndag uten overnatting.

Deltakere som var påmeldt, men som må reise langt med fly, tog eller buss kan dessverre ikke delta på dette kurset. Dette er veldig synd, for vi vet at mange hadde gledet seg til kurset.

Vi vil se på muligheten for å sette opp flere lokale kurs rundt i landet i stedet, og kommer tilbake med informasjon om dette så snart det foreligger slike planer.

Vi ber dere som har meldt dere på og befinner dere på Østlandet i perioden for kurset om å bekrefte at dere fortsatt ønsker å delta ved å sende oss en e-post til torunn(a)unof.no. Vi tar imot påmeldinger til kurset fram til mandag 24. august.

Alle de som var påmeldt kurset til nå, har fått direkte melding om endringen.

Om kurset
Kurset er nivådelt og passer både for deg som aldri har stått foran et orkester og deg som har prøvd litt før. Det koster bare 200 kroner å være med, og vi kan dekke reise fram og tilbake til kurset.

Om kurslederen
Gjennom fire UNG Dirigent-kurs har dirigent og pedagog Mathias Gran utviklet eget musikalsk materiale som egner seg perfekt for å øve på dirigering. Stykkene er relativt enkle å spille slik at musikerne som spiller lett kan følge dirigenten, og viktige elementer som skal læres blir en naturlig del av musikken.

På kurset spiller deltakerne i et lite ensemble mens de bytter på å dirigere hverandre. Det vil også bli et eget øvingsorkester der de som vil får dirigere mot slutten av kurset.

Tre nivåer
Deltakere som aldri har prøvd dirigering før, vil bli godt tatt vare på på nivå 1, de som har noe erfaring og vært på lignende kurs før, kan begynne rett på nivå 2. Nivå 3 er en videreføring av nivå 2 og forutsetter at du har deltatt på nivå 2 før og kjenner materialet vi bruker.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på epost til korpsnett@korpsnett.no.

Alder: 13 - 20 år

Sted: Haraldsheim Vandrerhjem i Oslo

Ny påmeldingsfrist 24. august.

Påmelding via nettsiden til De unges orkesterforbund

Kursbrosjyre UNG Dirigent 11. - 13. september kan lastes ned her