Nyheter  Fredag 4. desember 2020

Valdres Sommerbrass 2021 - nytt sted og nye kurstilbud

Velkommen til Valdres Sommerbrass, sommerkurs for skolekorpsmusikanter 22. - 26. juni 2021. Kurset arrangeres på Brennabu i Vestre Slidre kommune. Med flere spennende nyheter som komposisjons-kurs, dirigent-kurs og tre alders- og nivådelte spillekurs i stedet for to, ligger alt til rette for en flott kursuke høyt til fjells første uka i skoleferien.

Valdres sommer brass 2021 2

Hva er vel bedre enn å innlede sommerferien med å få spille sammen med både gamle og nye venner?

Det er andre år på rad Korpsnett Norge arrangerer Valdres Sommerbrass. Og vi har flere nyheter for kurset i 2021.

Sommerbrassen er flyttet til Brennabu i Vestre Slidre (les mer om Brennabu lenger nede i saken), vi har byttet ut august med juni, og det blir tre spillekursnivåer i stedet for to som det var sist. Samtidig blir det to helt nye kurs i 2021. Med støtte fra Dextra Musikas program for unge utøvere, og i samarbeid med De unges orkesterforbund (UNOF), kan vi nå også tilby dirigentkurs og kurs i komposisjon og arrangering på Valdres Sommerbrass.

Som seg hør og bør på sommerkurs blir det samspill i ulike grupper, både kammersamspill og felleskorps. Det blir hovedinstrumentundervisning, musikklære, dirigering, kor og ulike valgfag. Det blir lærerkonsert, huskonserter og selvsagt avslutningskonsert.

Valdres Sommerbrass har hovedfokus på musikanter fra skolekorps med brassbandbesetning, men messingblåsere og slagverkere fra janitsjarkorps er selvsagt også hjertelig velkommen til å delta.

Spillekursene er åpne for alle korpsmusikanter i skolekorpsalder opp til og med 19 år, uavhengig av organisasjonstilknytning. Komposisjonskurset og dirigentkurset er åpent for alle fra 15 til og med 19 år uansett om man spiller i korps eller er stryker, eller har en annen bakgrunn.

Mer om de ulike kursene, innhold og påmeldingsinfo publiseres 10. desember.

Brennabu

Om Brennabu og Vaset

Brennabu ligger høyt til fjells (850 m.o.h.) på Vaset i Vestre Slidre kommune i Valdres. Stedet er leirskolested i skoleåret, men også fjellstue og leirsted i ferier og helger. Det er kort vei til butikk, og det er badeplass og mulighet for andre sommerlige utendørsaktiviteter i umiddelbar nærhet.

Vaset er også et aktivt stølsområde der det er full drift på flere støler. Her går kuene fritt om sommeren, og ørreten biter fint på tidlige morgentimer om man er interessert i å forsøke seg med fiskestanga.

Les mer om Brennabu på hjemmesiden deres