Nyheter  Tirsdag 2. juni 2020

Valdres Sommerbrass - årets Sommerbrass-team

Lurer du på hvem som skal være dirigenter, instruktører og ledere på Valdres Sommerbrass 10. - 14. august? Her kan du lese med om årets Sommerbrass-team.

INSTRUKTØRENE

Bente Illevold - musikalsk leder / grovmessing: Bente er kursets musikalske leder. Hun kommer fra Rendalen i Østerdalen, og spiller eufonium. Hun har masterutdanning fra Norges musikkhøgskole, der hun har fordypet seg i norsk utøverpraksis på eufonium. Illevold har spilt med de fleste av landets profesjonelle militærkorps, KORK og ved Den Norske Opera. Hun har de siste årene arbeidet med nye verk for eufonium, og har samarbeidet med flere komponister og urframført flere verker. Bente har også spilt inn en egen solo-CD som gis ut i 2020. Bente har 15 års fartstid som skolekorps dirigent og instruktør, og brenner for å utvikle musikanter på alle nivå. Hun utgjør en del av teamet som bygger opp Plattform12 – en digital ressursbank for instrumentalpedagoger med metoder, læringsmål og repertoarlister for alle nivåer. Bente skriver også mange arrangementer og lager læremateriale for de yngste musikantene. I 2018 ledet hun Arnestad skolekorps til seier i 3. divisjon i NM for skolekorps, og fra høsten 2020 er hun euphonium-lærer ved Norges musikkhøgskole.

Charlotte Richardsen - kornett / trompet: Charlotte spiller trompet og er fra Kråkerøy i Fredrikstad. Der hun startet i Kråkerøy skolekorps, før veien gikk videre til voksenkorps, musikklinje på videregående og musikk på folkehøgskole. Videre har hun utdannelse fra Griegakademiet, Högskolan för scen och musik i Göteborg og Barratt Due musikkinstitutt. Charlotte jobber som frilans musiker, både som pedagog og trompetist i ulike orkestre, -korps og kammermusikkensembler. Hun har spilt ved orkestre som Göteborgs Operan, Det norske blåseensemble, Göteborgs Symfoniker, Wermlandsoperan, Göteborg windorchestra, Helsingborg Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester m.fl. Charlotte er også fast trompetist i Brio Trio, en messingtrio som spiller ulike konserter både for barn og voksne. Charlotte dirigerer skolekorps på Hønefoss, og er mye brukt som instruktør ved korps-seminarer både for barn og voksne. Underviser trompet/kornett ved Ringerike kulturskole og Nedre Eiker kulturskole. På Ringerike er Charlotte en av lærerne som underviser klassekorps, der man blir et korps i musikktimene i 3. klassetrinn.

Ingebjørg Klovholt - trombone: Ingebjørg Klovholt kommer fra Skien, men er nå bosatt i Oslo med mann og to barn. Hun har en utøvende bachelorgrad på 4 år, med 2 år fra Barratt Dues Musikkinstitutt og 2 år fra det Kongelige Danske Musikk Konservatorium i København. Videre tok hun en mastergrad på Universitetet i Gøteborg med hovedfokus på Orkesterspill. Siden den gangen har Ingebjørg jobbet aktivt som trombonist, korpsdirigent og instrumentalpedagog. I 2016 tok Ingebjørg PPU på Barratt Dues musikkinstitutt. Ingebjørg er trombonist i tenThing brass ensemble under ledelse av Tine Thing Helseth, her har hun vært med siden ensemblet startet i 2007. tenThing har gitt ut en plate på Emi Classics og turnert verden rundt. Hun er også trombonist i Brio Trio, som er en messingtrio som ble stiftet under studietiden i Gøteborg. Ingebjørg har tidligere hatt langtidsvikariater i Stabsmusikken og
Wermlands Operaen, men har også vært innom mange andre profesjonelle orkester og musikk-aktører rundt om på kortere og lenger kontrakter. Ingebjørg har undervisningserfaring fra kulturskole og musikklinje. I dag har hun sin faste undervisning i Oslo Kulturskole og Nittedal Kulturskole.

Anders Kregnes Hansen - slagverk: Anders er en slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole.

Stefan Ibsen Zlatanos - pianoakkompagnatør / musikkteori / kor: Stefan er utdannet pianist ved Musikkhøgskolen og "Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin".Han er meget allsidig og ettertraktet freelance pianist. Han er akkompagnatør ved Musikkhøgskolen, spiller fast med Alexander Rybak i inn- og utland. Samt flere prominente operasangere.I 2016 gav Stefan ut sin første solo plate «Preludium» på Bech & Shai Records Musikken har ført ham til land som Hellas, Spania, Italia, Tyrkia, Azerbadjan, Tyskland, Polen, Ukraina, Litauen, Latvia, Ungarn, Sverige og Svalbard.

ADMINISTRASJONEN

Jan Erik Helleren - administrativ leder: Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge og har det administrative ansvaret for Valdres Sommerbrass. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde.

Anna Ignate Nygård, Oda Emilie Helleren og Hassan Al-Aazari er våre tre aktivitets- og fritidsledere. De tre kommer fra Korpsnetts Ungdomsråd, og skal bistå der det trengs. De har hovedansvar for fritidsaktivitetene, og vi mistenker at de har en del planer på gang. Alle tre har spilt mange år i skolekorps og vil nok ta med instrumentet sitt på en og annen øving om abstinensene bli for voldsomme.

Karoline Høyme Einang er kursets nattevakt. Hun holder seg våken gjennom natten og sover seg gjennom dagen.