Nyheter  Tirsdag 9. februar 2021

VALDRES SOMMERBRASS: Instruktører og stab 2021

Vi er veldig glade for å kunne lansere store deler av instruktørstaben som kommer til Valdres Sommerbrass i år. Det er flere nye ansikter, men også noen veteraner når vi nå inviterer til flere spillekurs og i tillegg inviterer til både dirigentkurs og kurs i komposisjon.

Vi er glade for å kunne fastslå at årets utgave av Valdres Sommerbrass byr på instruktører i eliteklassen når vi samles på Brennabu i Vestre Slidre - Valdres 22. - 26. juni:

  • Bente Illevold - musikalsk leder for spillekursene + euphonium/bariton/tuba
  • Bjørn Sagstad - kursleder UNG Dirigent-kurset
  • Rune Rebne - kursleder UNG Komponist-kurset
  • Grethe W. Tonheim - trombone
  • Elin Holmen Kurverud - trompet/kornett/flygelhorn/horn
  • Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + spillekurs 1
  • Anders Kregnes Hansen - slagverk
  • Bernhard Greter - pianoakkompagnatør + musikkteori

Her finner dere mer infomarsjon om Valdres Sommerbrass samt påmelding til alle de ulike kurstilbudene

Lærerstaben 2021:

Bente Illevold edited

Bente Illevold - musikalsk leder Spillekursene - euphonium/bariton/tuba

Bente kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Hun er internasjonal eufoniumsolist for S.E. Shires Company, og har sin masterutdanning fra Norges musikkhøgskole. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog på Østlandsområdet, og eufoniumlærer ved Norges musikkhøgskole. Hun er jevnlig å høre på internasjonale festivaler og workshops, og slapp sin første solo-CD på LAWO Classics i april 2020. Bente var også musikalsk leder for spillekursene i 2020, og er altså allerede for veteran og regne.

Elin Holmen Kurverud edited

Elin Holmen Kurverud - trompet/kornett

Elin Holmen Kurverud spiller trompet, og har utdannelse fra Barratt Due og Norges musikkhøgskole. Hun underviser ved musikklinja på Foss videregående skole, Unge talenter og Musikk på Majorstuen ved Barratt Due Musikkinstitutt og i Torshovkorpset - et korps der alle musikantene har sammensatte lærevansker. Hun spiller fast i tenThing brassensemble, med Tine Thing Helseth som musikalsk leder. Ensemblet har spilt på anerkjente festivaler og konsertarenaer i inn og utland, som for eksempel The BBC Proms og Schleswig-Holstein m. fl.

Mari Hauglum Bermingrud edited

Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett + hovedinstruktør Spillekurs 1

Mari Bermingrud er oppvokst i Drammen, har musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole, Högskolan för scen och musik i Göteborg, og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun brenner for god musikkundervisning på alle nivåer, og har et ekstra stort hjerte for de yngste musikantene. Hun driver blant annet en YouTube-kanal med øvingsvideoer for skolekorpsmusikanter, og har skrevet masteroppgave om notelesing for nybegynnere på messinginstrumenter. Mari har lang erfaring som skolekorpsdirigent og musikkpedagog. Hun er en av tre messinglærere i Norge som underviser i Suzuki-metoden, og integrerer elementer fra denne i korpsundervisningen. Når Mari ikke underviser, spiller hun trompet i Elvebyen messingkvartett eller tilbringer tiden på hytta på Bømlo.

Grethe W Tonheim edited

Grethe W. Tonheim - trombone

Grethe er utdannet ved Bergens Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun startet utøver-karrieren i Gøteborgsoperaen før det ble fast jobb i Gävle Symfoniorkester. I Sverige ble det også lengre engasjement i Kungliga Filharmonikerna og Symfoniorkestern Norrköping. Etter 5 år i nabolandet gikk ferden tilbake til Norge og stillinger ved Manger Folkehøgskule og Griegakademiet samt Bergen Private Gymnas. Grethe er fortsatt aktiv frilansmusiker i både forsvarskorps, orkester, teater og kammermusikk-sammenheng. Svært mange korpsmusikanter vil kjenne Grethe fra hennes 30 år lange fartstid som solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik musikklag. Grethe synes at det å jobbe for og med å utvikle unge musikere er noe av det gøyeste og mest interessante man kan drive med. Om det er å ha musikk som hobby, eller det å være med å utdanne framtidens musikere. Hun synes det er like givende begge deler.

Anders Kregnes Hansen edited

Anders Kregnes Hansen - slagverk

Anders Kregnes Hansen er en av sommebrass-veteranene, og var også med på fjorårets førsteutgave. Han er en slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole.

Bernhard Greter edited

Bernhard Greter - pianoakkompagnatør - musikkteori m.m.

Bernhard Greter er en svensk/tysk pianist og operarepetitør med base i Oslo. Greter gjør regelmessig jobber for Den Norske Opera og Ballett og flere av de andre norske operasellskapene. I tillegg opptrer og coacher Greter nasjonalt såvel som internasjonalt. I 2019 spillte Greter blandt annet på Olavdagene, Nordic Masterclass, Nordic Song Festival og Dronning Sonja Internasjonale Musikkkonkurranse samt gjorde produksjoner for Operaen i Kristiansund, Trondheim Symfoniorkester, Opera Østfold, Arktisk Filharmoni og Göteborgsoperan. Greter har en master som operarepetitør fra Norges Musikkhøgskole og en bachelor som konsertpianist og kammermusikker fra Edsbergs Slott utenfor Stockholm (del av Kungliga Musikhögskolan).

Bjorn Sagstad Photo Aage Jan Barlund

Bjørn Sagstad - kursleder UNG Dirigent-kurset

Bjørn underviser i dirigering ved Griegakademiet i Bergen, og har dirigert en rekke av våre fremste profesjonelle korps og orkestre. Han er utdannet ved musikkonservatoriene i Bergen, Trondheim og Tromsø, ved Royal Northern College of Music – Manchester og ved flere mesterklasser i Norge, Sverige, Danmark, Østerrike, Tsjekkia og USA med Jorma Panula, Tsung Yeh og Ragnar Rasmussen som lærere. Bjørn har vært kunstnerisk leder for Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen, Kristiansand Blåseensemble/Kristiansand Symfoniorkester, Kristiansund Symfoniorkester/Operaen i Kristiansund og Prinsens Forsvarskorps i Danmark. Han har også vært involvert i utviklingen av the Palestinian Youth Orchestra i Ramallah.

I tillegg til å være dirigentlærer og førsteamanuensis ved Grieg Akademiet, har Bjørn engasjementer ved Universitetene NTNU, UiB, UiS, UiT, Fachhochschule Nordwestschweiz FHNW i Basel (Sveits), Jyske Musikkonservatorium (Danmark), Prins Claus Konservatoriet i Groningen (Nederland) og i Singapore, i tillegg til Sherborne Summerschool of music (England) og Dirigentveka i Stavanger. Bjørn Sagstad er også en ettertraktet foredragsholder. Fra høsten 2021 tiltrer han en professorstilling ved Universitetet i Basel i Sveits.

Rune Rebne edited

Rune Rebne, Norges musikkhøgskole

Rune Rebne - kursleder UNG Komponist-kurset

Rune Rebne er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole - Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi. Han tok diplomeksamen i komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 1997. Rune har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater. Hans verker har vært fremført ved forskjellige festivaler i Norge og i utlandet. Han mottok Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk 1995. Flere av verkene hans er spilt inn, deriblant i forbindelse med soloprosjektet til spillekursenes musikalske leder, Bente Illevold, Klangen fra de dype skoger (utgitt på LAWO i 2020).

I staben blir det mange kjente ansikter for de som deltok i 2020:

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder + diverse undervisning

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for hele sommerbrassen. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde. Jan Erik er en av sommerbrass-veteranene som var med da det hele startet i 2020.

Hassan Oda og Anna

Aktivitets- og fritidslederne Anna, Hassan og Oda er tilbake, Filip kommer også

Anna Ignate Nygård, Oda Emilie Helleren og Hassan Al-Aazari er tilbake som våre tre aktivitets- og fritidsledere. I tillegg kommer Filip Aase som er ny på sommerbrass-laget, men som har vært med i Korpsnetts Ungdomsråd - KUR, sammen de andre tre i flere år. KUR-lederne bistår der det trengs og har hovedansvar for fritidsaktivitetene, og vi mistenker at de har en del planer på gang i år også. Alle tre har spilt mange år i skolekorps, og som i fjor vil de nok ta med instrumentet sitt på en og annen øving om abstinensene bli for voldsomme.

Karoline Hoyme Einang nattevakten var

Karoline - "verdens beste nattevakt" er tilbake

Karoline Høye Einang var "verdens beste nattevakt" på kurset i fjor for å sitere en av de yngste deltakerne. Karoline passer på at alle har kommet seg i seng på et fornuftig tidspunkt. Og, skulle det være behov for det så byr hun selvsagt på en prat eller hva det nå ellers er som trengs for å få sove resten av natta.

Alt om Valdres Sommerbrass her