Nyheter  Fredag 7. januar 2022

VALDRES SOMMERBRASS: Instruktører og stab 2022

Du møter oss på Valdres Sommerbrass 2022

Laerere banner VSB 4

Vi er glade for å kunne fastslå at årets utgave av Valdres Sommerbrass byr på instruktører i eliteklassen når vi samles i Vestre Slidre - Valdres 1. - 6. august i år.

Kursleder og instruktører Spillekurs 1, 2 og 3:

 • Bente Illevold - musikalsk leder for spillekursene + euphonium/bariton/tuba
 • Grethe W. Tonheim - trombone/euphonium/bariton/tuba
 • Erlend Aagard-Nilsen - trompet/kornett/flygelhorn/horn
 • Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + spillekurs 1
 • Anders Kregnes Hansen - slagverk
 • Sofia Rentzhog - pianoakkompagnatør + musikkteori

Kursleder og instruktør på UNG komponist-kurset:

 • Rune Rebne - kursleder
 • Anna Berg - instruktør

Kursleder for UNG Komponist-kurset:

 • Tanja Carina Ikonen

Administrasjonen består av:

 • Jan Erik Helleren - administrativ leder
 • Medlemmer fra Korpsnetts ungdomsråd - fritidsledere
 • Karoline Høyme Einang - lysvåken nattevakt

Her finner dere mer infomarsjon om Valdres Sommerbrass samt påmelding til alle de ulike kursene

Her kan du lese litt mer om hver enkelt av oss:

Bente Illevold edited

Bente Illevold - musikalsk leder Spillekursene - euphonium/bariton/tuba

Bente Illevold kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog. Hun blir regelmessig invitert som gjestelærer ved utdanningsinstitusjoner, og som solist på nasjonale og internasjonale festivaler. Hun jobber i tillegg som korpsdirigent og brenner for undervisningskvalitet i musikkfaget for barn og unge. Bente spiller i The Northern Lights Duo og Elvebyen messingkvartett. Hun arrangerer også musikk for korps og brassensembler.Bente er en internasjonal S.E. Shires Company Euphonium artist og var selskapets førstevalg som deres første kvinnelige og europeiske eufoniumartist. Bente spiller på Shires Q41 eufonium og munnstykker fra Doug Elliott. Hennes debutalbum “Klangen fra de dype skoger” ble utgitt i 2020, og for det ble hun nominert til «Instrumentalistin des Jahres» i OPUS KLASSIK, Tysklands største klassiske musikkmagasin. Hennes andre album "Alene" kom høsten 2021 og mottok svært gode kritikker.

Erlend Aagaard Nilsen foto Anna Julia Granberg BLUNDERBUSS edited

Erlend Aagaard-Nilsen - trompet/kornett/flygelhorn/horn

Erlend Aagaard-Nilsen er til daglig ansatt som trompetist i Kringkastingsorkesteret, og fast medlem av NyNorsk messingkvintett. Han er oppvokst på Manger, og fikk sin første musikalske opplæring gjennom brassbandmiljøet på vestlandet. Erlend har sin utdannelse fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han er mye brukt som frilans musiker i orkester, militærkorps, storband, teater og som solist. Debutplata hans Perpetuum Trompetuum kom ut i 2015.

Mari Hauglum Bermingrud edited

Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + hovedinstruktør Spillekurs 1

Mari Bermingrud er oppvokst i Drammen, har musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole, Högskolan för scen och musik i Göteborg, og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun brenner for god musikkundervisning på alle nivåer, og har et ekstra stort hjerte for de yngste musikantene. Hun driver blant annet en YouTube-kanal med øvingsvideoer for skolekorpsmusikanter, og har skrevet masteroppgave om notelesing for nybegynnere på messinginstrumenter. Mari har lang erfaring som skolekorpsdirigent og musikkpedagog. Hun er en av tre messinglærere i Norge som underviser i Suzuki-metoden, og integrerer elementer fra denne i korpsundervisningen. Når Mari ikke underviser, spiller hun trompet i Elvebyen messingkvartett.

Grethe W Tonheim edited

Grethe W. Tonheim - trombone

Grethe W. Tonheim er utdannet ved Bergens Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun startet utøver-karrieren i Gøteborgsoperaen før det ble fast jobb i Gävle Symfoniorkester. I Sverige ble det også lengre engasjement i Kungliga Filharmonikerna og Symfoniorkestern Norrköping. Etter 5 år i nabolandet gikk ferden tilbake til Norge og stillinger ved Manger Folkehøgskule og Griegakademiet samt Bergen Private Gymnas. Grethe er fortsatt aktiv frilansmusiker i både forsvarskorps, orkester, teater og kammermusikk-sammenheng. Svært mange korpsmusikanter vil kjenne Grethe fra hennes 30 år lange fartstid som solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik musikklag. Grethe synes at det å jobbe for og med å utvikle unge musikere er noe av det gøyeste og mest interessante man kan drive med. Om det er å ha musikk som hobby, eller det å være med å utdanne framtidens musikere. Hun synes det er like givende begge deler.

Anders Kregnes Hansen edited

Anders Kregnes Hansen - slagverk

Anders Kregnes Hansen er slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole.

Sofia Rentzhog foto dagfinn hobaek 600x900 edited

Sofia Rentzhog - pianoakkompagnatør - musikkteori m.m.

Sofia Rentzhog er bosatt i Oslo og har sin bachelor i utøvende klaver fra Norges musikkhøgskole hvor hun studerte med Jens Harald Bratlie. I 2014 tok hun sin mastereksamen i utøvende klaver ved Conservatorio Francesco Venezze i Rovigo i Italia hvor hun studerte med Massimiliano Mainolfi og Oxana Yablonskaya.
Rentzhog har gitt konserter i Norge, Sverige, Italia, Spania, Østerrike og Russland, som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Sofia er også en erfaren pianolærer og har studert klaverpedagogikk ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun er ansatt som pianolærer ved Asker kulturskole.

Rune Rebne edited 2

Rune Rebne - kursleder UNG Komponist

Rune Rebne er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole - Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi. Han tok diplomeksamen i komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 1997. Rune har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater. Hans verker har vært fremført ved forskjellige festivaler i Norge og i utlandet. Han mottok Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk 1995. Flere av verkene hans er spilt inn, deriblant i forbindelse med soloprosjektet til spillekursenes musikalske leder, Bente Illevold, Klangen fra de dype skoger (utgitt på LAWO i 2020).

Anna Berg foto Sara Angelica Spilling

Anna Berg - instruktør UNG Komponist

Anna Berg er komponist og komposisjonslærer fra Kolbotn. Hun lager musikk for besetninger som sinfonietta, symfoniorkester, strykeorkester og blåseensembler. I tillegg lager hun kammermusikk for mindre besetninger og musikk for kor. Anna har en fireårig bacherlor i komposisjon fra Norges musikkhøgskole. Siden 2019 har hun jobbet som komposisjonslærer ved Toneheim folkehøgskole, samt holdt en rekke komposisjonskurs for barn og unge.

Tanja farger

Tanja Carita Ikonen

Tanja Carita Ikonen er finsk dirigent og klarinettist med mastergrad i dirigering og kammermusikk fra Sibelius-akademiet i Helsinki. I 2014 vant hun 2. pris i en internasjonal NWBC-konkurranse for dirigenter. Tanja Carita har samarbeidet med mange forskjellige ensembler, alt fra militærkorps til symfoniorkestre. Hun jobber for tiden som frilanser, men i tillegg som kunstnerisk leder i Telemark Symfoniorkester og fast dirigent i Skedsmo Janitsjar og i Asker Skolekorps. I tiden fremover skal hun jobbe også med Finnish Dragoon Military Band, Finnish Guards Band, Jaren Hornmusikk og Asker Symfoniorkester. I tillegg til bakgrunnen som dirigent og instruktør, er Tanja Carita utdannet klarinettist. Og hun har jobbet som profesjonell klarinettist i symfoniorkestre og i militærkorps i Finland.

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder + diverse undervisning

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for hele sommerbrassen. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde.

Karoline Hoyme Einang nattevakten var

Karoline - verdens beste nattevakt er tilbake igjen for tredje gang

Karoline Høyme Einang er verdens beste nattevakt for å sitere en av de yngste deltakerne. Og hun stiller opp i år igjen. Karoline passer på at alle har kommet seg i seng på et fornuftig tidspunkt. Og, skulle det være behov for det så byr hun selvsagt på en prat eller hva det nå ellers er som trengs for å få sove resten av natta.

Alt om Valdres Sommerbrass her