Nyheter  Fredag 7. januar 2022

VALDRES SOMMERBRASS: Instruktører og stab 2022

Vi er veldig glade for å kunne lansere instruktørstaben for spillekursene på Valdres Sommerbrass 2022 allerede nå. Og det er ikke lenge til vi også lanserer instruktørene på dirigent- og komposisjonskursene.

Illbilde instruktorsak sommerbrass 22

Vi er glade for å kunne fastslå at årets utgave av Valdres Sommerbrass byr på instruktører i eliteklassen når vi samles i Vestre Slidre - Valdres 1. - 6. august i år.

Instruktørene på de tre alders-/nivådelte spillekursene er allerede klare og blir som følger:

  • Bente Illevold - musikalsk leder for spillekursene + euphonium/bariton/tuba
  • Grethe W. Tonheim - trombone
  • Erlend Aagard-Nilsen - trompet/kornett/flygelhorn/horn
  • Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + spillekurs 1
  • Anders Kregnes Hansen - slagverk
  • Bernhard Greter - pianoakkompagnatør + musikkteori

Intruktørene på UNG Dirigent-kurset og UNG komponist lanseres innen kort tid.

Administrasjonen vil som tidligere bestå av:

  • Jan Erik Helleren - administrativ leder
  • Medlemmer fra Korpsnetts ungdomsråd som fritidsledere (mer om dette senere)
  • Karoline Høyme Einang - lysvåken nattevakt

Her finner dere mer infomarsjon om Valdres Sommerbrass samt påmelding til alle de ulike kursene

Lærerstaben 2022:

Bente Illevold edited

Bente Illevold - musikalsk leder Spillekursene - euphonium/bariton/tuba

Bente kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Hun er internasjonal eufoniumsolist for S.E. Shires Company, og har sin masterutdanning fra Norges musikkhøgskole. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog på Østlandsområdet, og eufoniumlærer ved Norges musikkhøgskole. Hun er jevnlig å høre på internasjonale festivaler og workshops, og slapp sin første solo-CD på LAWO Classics i april 2020.

Erlend Aagaard Nilsen foto Anna Julia Granberg BLUNDERBUSS edited

Erlend Aagaard-Nilsen - trompet/kornett/flygelhorn/horn

Erlend Aagaard-Nilsen er til daglig ansatt som trompetist i Kringkastingsorkesteret, og fast medlem av NyNorsk messingkvintett. Han er oppvokst på Manger, og fikk sin første musikalske opplæring gjennom brassbandmiljøet på vestlandet. Erlend har sin utdannelse fra Griegakademiet, Royal Nothern College of Music og NTNU. Han er mye brukt som frilans musiker i orkester, militærkorps, storband, teater og som solist. Debutplata hans Perpetuum Trompetuum kom ut i 2015.

Mari Hauglum Bermingrud edited

Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + hovedinstruktør Spillekurs 1

Mari Bermingrud er oppvokst i Drammen, har musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole, Högskolan för scen och musik i Göteborg, og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun brenner for god musikkundervisning på alle nivåer, og har et ekstra stort hjerte for de yngste musikantene. Hun driver blant annet en YouTube-kanal med øvingsvideoer for skolekorpsmusikanter, og har skrevet masteroppgave om notelesing for nybegynnere på messinginstrumenter. Mari har lang erfaring som skolekorpsdirigent og musikkpedagog. Hun er en av tre messinglærere i Norge som underviser i Suzuki-metoden, og integrerer elementer fra denne i korpsundervisningen. Når Mari ikke underviser, spiller hun trompet i Elvebyen messingkvartett.

Grethe W Tonheim edited

Grethe W. Tonheim - trombone

Grethe er utdannet ved Bergens Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun startet utøver-karrieren i Gøteborgsoperaen før det ble fast jobb i Gävle Symfoniorkester. I Sverige ble det også lengre engasjement i Kungliga Filharmonikerna og Symfoniorkestern Norrköping. Etter 5 år i nabolandet gikk ferden tilbake til Norge og stillinger ved Manger Folkehøgskule og Griegakademiet samt Bergen Private Gymnas. Grethe er fortsatt aktiv frilansmusiker i både forsvarskorps, orkester, teater og kammermusikk-sammenheng. Svært mange korpsmusikanter vil kjenne Grethe fra hennes 30 år lange fartstid som solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik musikklag. Grethe synes at det å jobbe for og med å utvikle unge musikere er noe av det gøyeste og mest interessante man kan drive med. Om det er å ha musikk som hobby, eller det å være med å utdanne framtidens musikere. Hun synes det er like givende begge deler.

Anders Kregnes Hansen edited

Anders Kregnes Hansen - slagverk

Anders Kregnes Hansen er slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole.

Bernhard Greter edited

Bernhard Greter - pianoakkompagnatør - musikkteori m.m.

Bernhard Greter er en svensk/tysk pianist og operarepetitør med base i Oslo. Greter gjør regelmessig jobber for Den Norske Opera og Ballett og flere av de andre norske operasellskapene. I tillegg opptrer og coacher Greter nasjonalt såvel som internasjonalt. I 2019 spillte Greter blandt annet på Olavdagene, Nordic Masterclass, Nordic Song Festival og Dronning Sonja Internasjonale Musikkkonkurranse samt gjorde produksjoner for Operaen i Kristiansund, Trondheim Symfoniorkester, Opera Østfold, Arktisk Filharmoni og Göteborgsoperan. Greter har en master som operarepetitør fra Norges Musikkhøgskole og en bachelor som konsertpianist og kammermusikker fra Edsbergs Slott utenfor Stockholm (del av Kungliga Musikhögskolan).

Staben:

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder + diverse undervisning

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for hele sommerbrassen. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde.

Karoline Hoyme Einang nattevakten var

Karoline - verdens beste nattevakt er tilbake igjen for tredje gang

Karoline Høye Einang er verdens beste nattevakt for å sitere en av de yngste deltakerne. Og hun stiller opp i år igjen. Karoline passer på at alle har kommet seg i seng på et fornuftig tidspunkt. Og, skulle det være behov for det så byr hun selvsagt på en prat eller hva det nå ellers er som trengs for å få sove resten av natta.

Alt om Valdres Sommerbrass her