Nyheter  Mandag 23. januar 2023

VALDRES SOMMERBRASS: Se hvem som er instruktører og stab 2023

Disse er instruktører og stab på til Valdres Sommerbrass - i "eksil" på Bjerkely Folkehøyskole 26. juni - 1. juli.

Vi er glade for å kunne fastslå at årets utgave av Valdres Sommerbrass byr på instruktører i eliteklassen når vi samles på Bjerkely Folkehøyskole 22. - 26. juni:

  • Bente Illevold - musikalsk leder for spillekursene + euphonium/bariton/tuba
  • TBA - kursleder UNG Dirigent-kurset
  • TBA - kursleder UNG Komponist-kurset
  • Grethe W. Tonheim - trombone
  • Elin Holmen Kurverud - trompet/kornett/flygelhorn/horn
  • Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett/flygelhorn/horn + spillekurs 1
  • Anders Kregnes Hansen - slagverk
  • TBA - pianoakkompagnatør + musikkteori

Her finner dere alt av infomarsjon om Valdres Sommerbrass samt påmelding til alle de ulike kurstilbudene

Kursledere og instruktører:

Bente Illevold edited

Bente Illevold - musikalsk leder Spillekursene - euphonium/bariton/tuba

Bente kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Hun er internasjonal eufoniumsolist for S.E. Shires Company, og har sin masterutdanning fra Norges musikkhøgskole. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog på Østlandsområdet. Hun er jevnlig å høre på internasjonale festivaler og workshops, og slapp sin første solo-CD på LAWO Classics i april 2020. Bente var også musikalsk leder for spillekursene i 2020, 2021 og 2022, og er altså allerede for veteran og regne.

Elin Holmen Kurverud edited

Elin Holmen Kurverud - trompet/kornett

Elin Holmen Kurverud spiller trompet, og har utdannelse fra Barratt Due og Norges musikkhøgskole. Hun underviser ved musikklinja på Foss videregående skole, Unge talenter og Musikk på Majorstuen ved Barratt Due Musikkinstitutt og i Torshovkorpset - et korps der alle musikantene har sammensatte lærevansker. Hun spiller fast i tenThing brassensemble, med Tine Thing Helseth som musikalsk leder. Ensemblet har spilt på anerkjente festivaler og konsertarenaer i inn og utland, som for eksempel The BBC Proms og Schleswig-Holstein m. fl. Elin var også med som instruktør for Korps United som gikk sin seiersgang på TV2 våren 2022. Elin var med oss i 2021 og er altså nå tilbake igjen på sommerbrassen.

Mari Hauglum Bermingrud edited

Mari Hauglum Bermingrud - trompet/kornett + hovedinstruktør Spillekurs 1

Mari Bermingrud er oppvokst i Drammen, har musikkutdannelse fra Norges musikkhøgskole, Högskolan för scen och musik i Göteborg, og musikkonservatoriet i Tromsø. Hun brenner for god musikkundervisning på alle nivåer, og har et ekstra stort hjerte for de yngste musikantene. Hun driver blant annet en YouTube-kanal med øvingsvideoer for skolekorpsmusikanter, og har skrevet masteroppgave om notelesing for nybegynnere på messinginstrumenter. Mari har lang erfaring som skolekorpsdirigent og musikkpedagog. Hun er en av tre messinglærere i Norge som underviser i Suzuki-metoden, og integrerer elementer fra denne i korpsundervisningen. Når Mari ikke underviser, spiller hun trompet i Elvebyen messingkvartett eller tilbringer tiden på hytta på Bømlo. Mari er veteran og har vært med siden starten i 2020.

Grethe W Tonheim edited

Grethe W. Tonheim - trombone

Grethe er utdannet ved Bergens Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun startet utøver-karrieren i Gøteborgsoperaen før det ble fast jobb i Gävle Symfoniorkester. I Sverige ble det også lengre engasjement i Kungliga Filharmonikerna og Symfoniorkestern Norrköping. Etter 5 år i nabolandet gikk ferden tilbake til Norge og stillinger ved Manger Folkehøgskule og Griegakademiet samt Bergen Private Gymnas. Grethe er fortsatt aktiv frilansmusiker i både forsvarskorps, orkester, teater og kammermusikk-sammenheng. Svært mange korpsmusikanter vil kjenne Grethe fra hennes 30 år lange fartstid som solotrombonist i Eikanger-Bjørsvik musikklag. Grethe synes at det å jobbe for og med å utvikle unge musikere er noe av det gøyeste og mest interessante man kan drive med. Om det er å ha musikk som hobby, eller det å være med å utdanne framtidens musikere. Hun synes det er like givende begge deler. Grethe har vært instruktør på Valdres Sommerbrass siden 2021, og det er tredje året på rad hun tar turen.

Anders Kregnes Hansen edited

Anders Kregnes Hansen - slagverk

Anders Kregnes Hansen er en av sommebrass-veteranene, og var også med på fjorårets førsteutgave. Han er en slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole. Anders har vært med siden starten i 2020.

Stab 2023:

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder + diverse undervisning

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for hele sommerbrassen og alle de ulike kursene. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde. Jan Erik er en av sommerbrass-veteranene som var med da det hele startet i 2020.

KUR logo 1

Aktivitets- og fritidsledere fra Korpsnetts Ungdomsråd - KUR kommer også

Som vanlig stiller Korpsnetts Ungdomsråd - KUR med aktivitets- og fritidsledere på sommerbrassen. KUR-lederne bistår der det trengs og har hovedansvar for fritidsaktivitetene, og vi mistenker at de har en del planer på gang i år også. Alle KUR-lederne har spilt mange år i skolekorps, og som tidligere kan det godt hende at de tar med instrumentet sitt på en og annen øving om abstinensene bli for voldsomme.