Nyheter  Mandag 8. januar 2024

Anna Berg - kursleder UNG komponist

Anna Berg Photograph Sara Angelica Spilling VSB 2024

Anna Berg er komponist og komposisjonslærer fra Kolbotn. Hun har 6 års komposisjonsutdanning fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Conservatoire National Supérieur de musique et de danse i Paris.

Komposisjonene hennes er framført av anerkjente utøvere og ensembler som Pekka Kuusisto, Det Norske Kammerorkester, Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad, Amalie Stalheim og Det Norske Solistkor. Verket hennes «Synchondrae», skrevet for for Det norske blåseensemble, ble nominert til EDVARD-prisen i 2023, og verket «Abrasjon II» for strykekvartett ble nominert til International Rostrum of Composers og vant ANSA Juvenarte-pris i 2023.

Anna har praktisk-pedagogisk utdannelse fra Norges musikkhøgskole og underviser fast i komposisjon ved Toneheim folkehøgskole og ved Høgskolen i Innlandet på Hamar. Hun holder jevnlig komposisjonskurs og foredrag for festivaler og utdanningsinstitusjoner, blant annet Barratt Due Musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og Valdres Sommersymfoni i tillegg til at hun er komposisjonslærer her på Valdres Sommerbrass for tredje gang.

Du finner alt om Valdres Sommerbrass 2024 her