Arrangementer for korps alene

Valsdrøm (4 min) - arr Peter Wergeni
Kjært barn har mange navn: Nils Bakkes Drøm, Dobbeltgreps-valsen, vi velger å bruke det tredje alternativet; Valsdrøm. Dette er sannsynligvis europeisk kunstmusikk som har sneket deg inn i folkemusikkrepertoaret på Nordmøre. Men det går en historie om at spillemannen av det reisende folket, Nils Bakke (1897-1969) i Kristiansund, skrev denne om ei jente han var glad i, men ikke kunne få. Uansett, den er nydelig, og måtte med i denne forbindelse! Fra "Danse, danse, dele" Hørkelgaddan 1981.

Gammel Visetone (4½ min) - arr Peter Wergeni
Vi fant ikke tekst til denne melodien som går under navnet Gammel Visetone, selv om tittelen tilsier at det har eksistert en. Det gir arrangøren anledning til å gjøre litt som han lyster…

Grautmarsjen (5 min) - arr Peter Wergeni
Nordmøre i alminnelighet, og Sunndal i særdeleshet, er "grautland"! Graut i spesielle varianter var, og er, festmat. Den skulle serveres og spises med respekt. I bryllup var det vanlig å "spille inn grauten" før den ble servert. Med spillemannen først, og så konene med hver sin grautkomme kom de marsjerende utenfra og inn til festbordet. Det finnes fortsatt kjennere av Sunndalsgrauten, som etter å ha spist et eneste skjeblad med graut, kan fortelle hvilken av konene som har kokt grauten! Denne grautmarsjen har vi etter Erik Almhjell og Tore Hoås.

Bruramarsj frå Aure (4 min) - arr Peter Wergeni
Bruramarsjer har vi mange av, og denne er én av i hvert fall to vi har etter Peder Tevik. Den er litt spesiell, i og med at den er notert i dur-moll, slik som Peder Tevik overleverte den.

Storhallingen (2½ min) - arr Peter Wergeni
Vi har "plukket" denne fra folkemusikkgruppen Tre begredelige piger sin cd Til deg. Britt Elise Skram har lært den av Arild Hoksnes (en av Hørkelgaddene), og den er i form etter storspillemannen Erik Almhjell fra Fahle i Sunndalen.

Storsvarten (3 min) - arr Peter Wergeni
Forskjell på folk har det alltid vært, og her er en god beskrivelse av det! Tone og tekst har vi etter Manghild Havdal Almhjell. Magnhild var et oppkomme av toner, og hun hadde lært de fleste av sin bestemor Magnhild Eriksdotter Brandstad. Blant andre NRK gjorde mange opptak av Magnhild, som vokste opp hos besteforeldrene i Havdalen. Hun ble i godt voksen alder gift med spillemannen Erik Almhjell fra Sunndalen, og sammen utgjorde de et folkemusikalsk kraftsenter på Nordmøre.