Arrangementer for kor (SATB) og korps

Til deg! (3½ min) - arr Øystein Sandbukt
Til deg! er et av de musikalske høydepunktene vi har etter Magnhild Havdal Almhjell. Magnhild var et oppkomme av toner, og hun hadde lært de fleste av sin bestemor Magnhild Eriksdotter Brandstad. Blant andre NRK gjorde mange opptak av Magnhild, som vokste opp hos besteforeldrene i Havdalen. Hun ble i godt voksen alder gift med spillemannen Erik Almhjell fra Sunndalen, og sammen utgjorde de et folkemusikalsk kraftsenter på Nordmøre.

Se hvor nu Jesu træder (3½ min) - arr Øystein Sandbukt
Føyer seg, sammen med Til deg! og Søde Jesu, Davids Rot, vakkert inn i Magnhild Havdal Almhjells musikalske perlekjede!

Søde Jesu, Davids rot (4 min) - arr Øystein Sandbukt
Føyer seg, sammen med Til deg! og Se hvor nu Jesus træder, vakkert inn i Magnhild Havdal Almhjells musikalske perlekjede!

Et lidet Barn saa lysteligt (3½ min) - arr Øystein Sandbukt
(Info om stykket kommer)

Folkefrelsar til oss kom (2½ min) - arr Øystein Sandbukt
Dette er en nydelig julesang etter Ane Husby fra Todalen. Todalingene er vel ellers best kjent for slåttemusikken sin, med Hallvard Ørsal som den best kjente av spillemennene. Fraseringen i denne melodien minner oss om en kort vei til felemusikken.

Når tiden sagte skrider (5 min) - arr Peter Wergeni
Vi har funnet bare ett vers av dette som må være en gravferdssalme. Men den er så bra på alle vis, at den må med her! Vi har funnet tekst og melodi i boka Nu rinner solen opp som er deler Edvard Bræins etterlatte samlinger. Edvard Bræin lærte denne av Hallvard Norheim som var gårdbruker i Søgard`n på Stabblandet i Tustna.

Jeg fant mig en hyrdinne (1½ min) - arr Øystein Sandbukt
For å si det med folketonesamler Edvard Bræin; "Jeg har funnet en perle!" Kjærlighetsvisa ble formidlet til Bræin av Gusta Sandbukt fra Averøya. Øystein Sandbukt var selvskreven til å arrangere sin oldemors perle.

Kråko (3 min) - arr Øystein Sandbukt
Dette er en bånsull fra Sunndalen som brødrene Magerøy fra Ålvundeidet har tatt vare på.

Ak mon min vei (3½ min) - arr Peter Wergeni
Denne teksten har fått flere melodier, og den fra Stangvik er mye brukt. Vi har valgt å bruke salmetonen fra Grip som er et fiskevær i havet utenfor Kristiansund.