Nyheter  Mandag 19. juni 2023

Folk i korps - gratis spillekurs for skolekorpsmusikanter i Viken fylke 6. - 8. oktober

Elvebyen messingkvartett og Korpsnett Norge inviterer alle skolekorpsmusikanter i Viken fylke til gratis spillekurs på St. Hallvard videregående skole i Lier 6. - 8. oktober.

Folk i korps ill 1

Kurset bygger på Elvebyen messingkvartetts workshop «Folk i Korps» og innebærer at du får spilt, lyttet og lært om norsk korpshistorie gjennom alle tider. Her blir du kjent med musikken og personligheten til typer som Oscar Borg og Johannes Hanssen, og får kjennskap til musikkorpsenes betydning for samfunns- og nasjonsutvikling i Norge.

Spillekurset består av to øvingsdager (fredag 6. oktober og lørdag 7. oktober) og deretter konsert søndag 8. oktober. Alt foregår i musikkbygget på St. Hallvard videregående skole i Lier.

Kurset er inndelt i alder og nivå, og passer for alle - fra aspiranter til drevne hovedkorpsmusikanter. Deltakerne får tilsendt noter på forhånd. All musikken er spesialarrangert og utarbeidet etter nivå og besetning av Elvebyen messingkvartett.

Profilbilde med Knut Elias

Hvem er Elvebyen messingkvartett

Elvebyen messingkvartett ble stiftet i 2020, og har siden den gang spilt over 100 konserter – på Østlandet, Innlandet og i Rogaland. Ensemblet formidler tradisjoner og kulturarv gjennom nyskapende og unike produksjoner, og har et brennende ønske om å nå ut til barn og unge.

Kvartetten har et eget repertoar med skreddersydde arrangementer og transkripsjoner, og ikke minst bestillingsverk fra flere av Norges mest ettertraktede komponister. Elvebyen messingkvartett består av trompetistene Kristoffer Kregnes og Mari Bermingrud, Bente Illevold på eufonium og Knut Elias Barstad som tubavikar på dette prosjektet.

Anders og Ida 2 1

Anders Kregnes Hansen og Ida Zalk

I tillegg har Elvebyen messingkvartett denne gangen med seg sine gode venner og de fabelaktige pedagogene Anders Kregnes Hansen (slagverk) og Ida Ilstad Zalk (treblås) som ekstra instruktører.

Anders Kregnes Hansen er en slagverker som brenner for samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangere. Hansen har jevnlig oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, og har holdt konserter over hele Europa. Som pedagog har han holdt mesterklasser ved flere av musikkutdanningene i Norge og arbeidet i korps, kulturskoler og på sommer- og helgekurs.

Ida Zalk er fløytist og musikkpedagog utdannet på St. Olaf College i Minnesota og Norges musikkhøgskole. Hun har jobbet i Oslos korpsbevegelse som fløytelærer de siste 8 årene. Nå jobber Ida som daglig leder i Ung i Kor Oslo, hvor hun jobber med å styrke barne- og ungdomskor gjennom å arrangere kortreff, sommerkurs og andre spennende prosjekter.

_______________

Påmeldingen er nå stengt

_______________

Dette får du som deltaker:

  • Muligheten til å lære av noen av landets beste skolekorpspedagoger
  • Spille musikk du aldri har spilt i korps før
  • Spille konsert og øve i en flott konsertsal
  • Møte andre musikanter fra ditt fylke
  • Få nye venner
  • Gratis frukt og drikke i pauser
  • Pizza og sosialt på lørdag kveld

Praktisk info:

Deltakere må selv ta med seg lunsj til fredag og lørdag, det serveres kun frukt og saft i pauser av arrangør. Lørdag ettermiddag serveres det pizza og organiseres sosiale aktiviteter.

Det er mulig å komme seg til og fra St. Hallvard videregående skole med kollektivtransport. Vi anbefaler tog til Drammen og deretter buss 71 til Stoppen, eller buss 71 fra Lierbyen bussterminal til Stoppen.

Alle deltakere får tilsendt noter på e-post senest en uke før kurset starter. Disse må skrives ut og tas med, sammen med blyant, notestativ og instrument (ikke slagverk). Vi anbefaler at deltakerne øver på notene på forhånd, gjerne sammen med spillelærer. Det er fordi vi har kort innøvingstid og vi ønsker at alle deltakere skal oppleve stor grad av mestring og spilleglede.

Ved spørsmål, ta kontakt med Bente Illevold (musikalsk ansvarlig) på e-post bente@euphonia.no eller Kristoffer Kregnes (praktiske spørsmål) på e-post kristoffer.kregnes@gmail.com.

Detaljert timeplan:

6. oktober
10.00 – 10.30 Oppmøte og registrering
10.30 – 12.00 Tutti
12.00 – 13.00 LUNSJ (medbrakt, vi serverer frukt og saft)
13.00 – 15.30 Gruppeprøver
15.30 – 16.30 Tutti

7. oktober
10.00 – 12.00 Gruppeprøver
12.00 – 13.00 LUNSJ (medbrakt, vi serverer frukt og saft)
13.00 – 16.00 Tutti (endringer kan komme)
16.00 – 17.30 Pizza og kahoot

8. oktober
12.00 – 12.45 Tutti
13.00 – 14.30 GP
14.30 – 15.00 PAUSE med frukt
15.00 – 16.30 Konsert

Folk i korps-infobrosjyre for nedlastning

Logoer Folk i korps 1