Nyheter  Mandag 21. februar 2022

Ingebjørg Vilhelmsen tildelt Musikkforleggerprisen

Vi i Korpsnett Norge gratulerer Ingebjørg Vilhelmsen med prisen i kategorien Årets gjennombrudd – Klassisk -/samtidsmusikk.

Juryen skriver i sin begrunnelse:

"Vinneren av Årets gjennombrudd - Klassisk- / samtidsmusikk er en ung komponist som blant annet har skrevet et verk for blåseorkester og strykeorkester. Verket er godt gjennomført for besetningen som er valgt og viser komponistens ferdigheter i orkestrering og arrangering for ulike instrumentgrupper. Den unge komponisten har et godt øre og tenker kreativt på instrumentasjon og tekstur. Å skrive for ensembler med ulik vanskelighetsgrad er viktig: Det kan være skjellsettende opplevelser for barn og unge å oppleve samspillet i en stor besetning."

Vi kan ikke annet enn å si oss enige med juryen. Pegasus - O! For a horse with wings, som hun skrev på bestilling til KOS-prosjektet (Korps+orkester=sant) er et nydelig stykke musikk. Les mer om KOS-prosjektet og noteserien Pegasus er en del av, samt mer om urframføringen på Hønefoss i fjor høst i lenkene nederst på siden.

Ingebjorg Vilhelmsen foto Rigmor Knutsen edit 2

Mer om prisvinneren

Ingebjørg har bakgrunn som trompetist/kornettist og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med hovedfokus på komposisjon av konkurransemusikk for brassband. Hun har også studert musikk ved Goldsmiths University of London, og tatt komposisjonsfag ved Norges Musikkhøgskole. Hun har skrevet en rekke verk og arrangementer for korps de senere årene, men har også skrevet for andre besetninger (kilde: Store norske leksikon).

Mer om KOS-prosjektet

Pegasus - O! For a horse with wings ble komponert på bestilling fra De Unges Orkesterforbund og Korpsnett Norge i forbindelse med vårt KOS-prosjekt. Verket er skrevet for den spesielle besetningen skolekorps og ungt strykeorkester, og ble urframført på Hønefoss i november 2021 etter å ha blitt korona-utsatt flere ganger.

Prosjektet Korps + orkester = sant har som mål at skolekorps og strykeorkester med unge strykere skal kunne spille sammen og bli bedre kjent med hverandres klangbilder og form. Det er utgitt egne arrangementer for dette. KOS-serien er arrangementer tilrettelagt for samspill mellom skolekorps og strykeorkester. Arrangementene er skrevet slik at de tar hensyn til utfordringene med tonearter og balanse. KOS-serien er utgitt på Norsk Noteservice, Vigmostad & Bjørke AS, kommer i egne utgaver for skolekorps med brassbesetning og strykere, og for skolekorps med janitsjarbesetning og strykere. Notesettene kan bestilles via notebutikken.no.

KOS-prosjektet gjennomføres med støtte fra Musikkens Studieforbund.

Om Musikkforleggerprisen

Musikkforleggerprisen har som formål å sette fokus på de som skaper musikken. Den er til for å hedre komponistene, låtskriverne og produsentene, samt deres musikkforlag. Musikkforleggerprisen arrangeres av Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Prisen hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er medlem i TONO, for deres arbeid og resultater i året som har gått. Prisen er den eneste av sitt slag i Norge.

Alt om KOS-prosjektet finner du her Alle utgivelsene i KOS-serien finner du her

Pegasus