Nyheter  Torsdag 21. mars 2024

LANDET RUNDT: Lillehammer Trommedamer hyllet Ragnhild Mowinckel

Da stjernealpinisten Ragnhild Mowinckel kjørte sitt siste renn i Kvitfjell, var Lillehammer Trommedamer hjertelig til stede med trommevirvler, trommemarsjer og vintersportslig "uniformering".

Lillehammer Trommedamer og Ragnhild Mowinkel foto Truls Telle GD

Lillehammer Trommedamer hyllet Ragnhild Mowinkel med trommevirvler og marsjering.

Det var en følelsesladd stund i Kvitfjellanlegget da en av norsk alpinthistories mest suksessrike utøvere* skulle takkes av etter en lang og innholdsrik karriere. Og i fremste rekke blant gratulantene, marsjerte Lillehammer Trommedamer inn på arenaen i følge med hedersgjesten.

Før det hadde de allerede rukket å markere seg på tribunen. Selv om det denne gangen "bare" var 21 av i alt 46 damer som kunne være, med er de ikke vanskelige å be om å stille opp når noe skal markeres litt ekstra, forteller styreleder Inger Øverli.
- Vi elsker å spille for folk, og når vi ble spurt om å stille opp i forbindelse med verdenscup-konkurransene i Kvitfjell for å skape litt liv og samtidig være med å gjøre litt ekstra stas på Ragnhild, var det bare å finne fram trommer og stikker og komme oss opp i anlegget.

Dette var for øvrig trommedamenes tredje spilleoppdrag denne vinteren. Og de vil gjerne ha flere.

_______

*Ragnhild Mowinckel har siden verdenscupdebuten i 2012 vunnet to OL-sølv, to VM-bronser og ni NM-gull i alpint. I tillegg er hun tre ganger juniorverdensmester. Det har også blitt fire verdenscupseirer og 14 pallplasser i verdenscupen (kilde: nrk.no/sport)

Logo Lillehammer Trommedamer

Synne Gjeilo er grafisk designer fra Gudbrandsdalen, og hun har laget logo og design manual for Lillehammer Trommedamer. Fargene er inspirert av Rondastakken.

Om Lillehammer Trommedamer

Lillehammer Trommedamer er et trommekorps for damer som ble etablert høsten 2022. Trommekorpset øver hver mandag, og Anne Marit Tangnes er musikalsk leder og instruktør. Korpset teller 46 medlemmer i alderen 40-74 år. Målet er å være gode i både å spille trommer og marsjere, men også ha det morsomt sammen. Det finnes flere trommekorps for damer i Norge, men Lillehammer Trommedamer er blant de største, det er de veldig stolte av.

Vil du bli med?

Les mer om Lillehammer Trommedamer her