Nyheter  Onsdag 9. august 2023

Ønsker nominasjoner til Frivillighetsprisen 2023

Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Kanskje noen i akkurat ditt korps hadde fortjent en slik oppmerksomhet? Husk å nominere innen fristen 10. september.

Frivillighet banner

Frivillighetsprisen 2023

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Nominasjonsfristen er 10. september. Prisen deles ut den 5. desember og vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Årets nykommer i frivilligheten 2023

Frivillighet Norge er også opptatt av å få nye grupper inn i frivilligheten. For åttende år på rad deler Frivillighet Norge også ut den nasjonale prisen Årets nykommer i frivilligheten.

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier Slotterøy Johnsen. Årets nykommer i frivilligheten tildeles en person som har blitt frivillig etter 1. august 2022.

Fristen for å nominere er 10. september og prisen deles ut den 5. desember 2023.

Frivillighetens dag 5. desember

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. Dagen markeres for å hedre alle de fantastiske frivillige som bidrar til et varmere samfunn. Det blir fest, prisutdeling og fagkonferanse for ansatte og tillitsvalgte i frivilligheten. Du kan delta både fysisk på Sentralen i Oslo og digitalt fra hele landet.

  • Fagkonferanse fra 13.00 - 17.00
  • Prisutdelig fra 17.30 - 19.00

Mer informasjon kommer, så det er bare å holde av dagen. Vi håper å få med mange av dere.

Hovedsponsor er Norsk Tipping. I tillegg bidrar Kulturdepartementet, KS, Stiftelsen Dam og Frivillig.no til arrangementene.

Les alt om arrangementet og nominer kanidater i lenken under her:::

Les alt om Frivillighetsprisen og send inn nominasjoner her