Nyheter  Torsdag 25. januar 2024

Sommerkurs for voksne 2024 - Bjerkely Folkehøyskole, Innlandet

24. - 28. juli har vi nok en gang gleden av å invitere til sommerkurs for voksne på Bjerkely Folkehøyskole, Filsa. Hovedvekten av kurset er samspill i korps, men det blir også ensemblespill med instruktører. Kurset er åpent for alle uavhengig av organisasjonstilknytning.

Bjerkely kurs ill foto

Vi har hatt enorm respons, og kurset er fullbooket. Det er derfor dessverre ikke mulig å melde seg på Bjerkely-kurset 2024.

MERK: Det kan bli åpnet for flere påmeldinger på enkelte instrumenter senere med tanke på besetning.

Sommerkurset på Bjerkely går, tradisjon tro, av stabelen i uke 30. Vi møtes onsdag ettermiddag og vil i løpet av fem dager spille mye som felles korps og i ensembler med instruktører. Det legges opp til en huskonsert underveis og en avskjedskonsert. Dette er sjuende året Korpsnett Norge arrangerer Sommerkurs for voksne på Bjerkely Folkehøyskole, og vi gleder oss til å treffe både nye og gamle deltakere. Flere og flere ser gleden i å sette av fem dager i sommerferien til å dyrke hobbyen sin og antall kursdeltakere øker fra år til år.

Morten Fagerjord

Morten Fagerjord er kursets musikalske leder for fjerde år på rad. Morten er opprinnelig fra Mo i Rana i Nordland, men bor nå på Lillehammer. Hovedinstrumentet er slagverk, og han har blant andre spilt med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge og Den Norske Operas orkester. Han avla dirigenteksamen ved Norges Musikkhøgskole i 2005, og jobber i dag som freelancedirigent i store deler av landet. I 2011 ble Morten tildelt prisen «Årets Dirigent» i Hedmark/Oppland, og i 2014 mottok han utmerkelsen «Årets NM-dirigent» fra under NM Janitsjar i Trondheim. De siste årene har Morten blitt hyppig brukt som dommer i konkurranser for amatør- og skolekorps.

Andre instruktører og ledelse

I tillegg til Morten har allerede Kristin Brynjulvsrud og Tarjei Grimsby varslet sin ankomst. Tarjei vil, i år som flere ganger tidligere, ha et heldagskurs i grunnleggende improvisasjon i løpet av kurset, og Kristin gir deg mulighet til å spille solostykke med akkompagnatør.

Initiativtaker og primus motor for kurset, Marianne Gustafson, er nok en gang administrativ leder, som hun har vært så lenge sommerkurset har eksistert.

Praktisk informasjon

Pris dobbeltrom: kr 3100, - *
Pris enkeltrom: kr 3400, - *

*Prisen inkluderer måltider, overnatting og instruksjon.

Sengetøy kan leies mot et tillegg kr 150,-.

Det er begrenset antall rom med toalett/dusj og de tildeles etter "førstemann til mølla"-prinsippet. Alle får enkeltrom som vil ha det, men blir det fullt er det et alternativ å dele rom.
________

PÅMELDINGSFRIST: 1. mai 2024 (påmelding er bindende etter påmeldingsfristens utløp).

  • Ved avmelding etter at påmeldingsfristen er gått ut 1. mai og fram til og med 24. juni, faktureres 50 % av kursavgiften.
  • Ved avmelding etter 24. juni faktureres 100 % av kursavgiften.
  • Etter 24. juni gis det ingen refusjon uten legeerklæring.

NB: av besetningshensyn har vi i år satt en begrensing i antall deltakere på følgende instrumenter på dette kurset:

  • baryton / euphonium – maks 4 deltakere
  • altsax – maks 6 deltakere
  • tenorsax – maks 4 deltakere

________

Bjerkely Folkehøgskole ligger i Åsnes kommune, 6 km fra tettstedet Flisa. Det tar omtrent 2 timer og 30 minutter å kjøre fra Oslo. Folkehøgskolen ligger midt mellom Kongsvinger og Elverum på riksvei to og en halv times biltur hver vei. Det er også mulig å ta buss til Bjerkely.
________

Rabatt for å delta på både Bjerkely og Evje:
I år lanseres et nytt sommerkurs for voksne på Evje i Agder (se egen sak og egen påmelding).Vi gir 500, - kroner i rabatt for de som deltar på både kurset på Bjerkely Folkehøyskole i Innlandet, og på det nye kurset på Evje folkehøgskole i Agder. Rabatten kommer til syne på fakturaen.

Kontakpersoner:
Marianne Gustafson, administrativ kursleder: marianngu@bfk.no
Jan Erik Helleren, musikksjef Korpsnett Norge: jan.erik.helleren@korpsnett.no, 944 22 908.