Nyheter  Tirsdag 27. februar 2024

Stijn Berbé - instruktør althorn

For aller første gang kan vi ønske en egen althorn-instruktør velkommen på Valdres Sommerbrass. Stijn Berbé er bosatt i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, men er opprinnelig fra Belgia.

Stella Sterling gaat van grond

Stijn Berbé bor på Vikebukt og jobber som messinglærer og dirigent i Møre og Romsdal. Stijn studerte trompet og kornett på De Kunsthumaniora i Antwerpen før han byttet til althorn med lærerene Bart Van Neyghem, Nick Ost og Frans Violet. Stijn spilte solohorn i Brassband Willebroek i flere år, og var med og vant bl.a. Europamesterskapet for brassband med dem i 2006 og 2007. Han har vunnet nasjonal solistkonkurranse i Belgia flere ganger, solistprisen på Brass Band Festival Leeuwarden i Nederland, og kom til semifinalen i europeisk solistkonkurranse for brass i Glasgow.
Stijn har vært instruktør for det nasjonale ungdomsbrassbandet i Sveits, og han spilte med den kongelige Concertgebouw-orkesteret dirigert av Mariss Jansons i Sjostakovitsj sin opera Lady Macbeth fra Mtsensk. Han har også vært althornsolist for instrumentmerket Sterling.