Nyheter  Mandag 2. desember 2019

15 engasjerte ungdommer på KUR-kurs i Kristiansand

- Å, er det derfor dirigenten i korpset vårt gjør det der. Deltakerne på kurset Lære bort, lære best - eller rett og slett LB2 - er dypt konsentrert. De 15 deltakerne fra hele Sør-Norge skal både lære å spille på instrumenter de aldri har prøvd før, og instruere og dirigere hverandre i løpet av en hektisk kurshelg i Kristiansand. Nå har de nettopp fått en forklaring på en av de mange tingene dirigenten må passe på underveis.

KUR kurs LB2 ivriggjeng foto Jan Erik Helleren 2019 2

Det hele startet med at Korpsnetts Ungdomsråd ønsket å få til et kurs der målet var å lære deltakerne å bli gode instruktører og flinke til å lære bort. Og hva var vel da mer naturlig enn å starte med å lære bort til nybegynnere? Og hvor skulle man i så fall få de nybegynnerne fra? Løsningen var både nytenkende og nyskapende. Hva om trommeslageren måtte lære seg fløyte og saksofonisten måtte lære å spille tuba? Ideen tok form og resultatet var at alle de 15 deltakerne på kurset både skulle lære en av de andre å spille et helt nytt og ukjent instrument, samtidig som de også fikk være elev og få lære et nytt instrument selv også.

Utstyrt med solide doser Antibac, enkle noter for nybegynnere, nye dirigentpinner og stort pågangsmot, gikk to og to sammen om å lære hverandre. Så ble resultatet prøvd ut i samspill med alle. Og siden korpssamspill selvsagt også må ha en dirigent, så fikk deltakerne både timer i dirigering og taktering før de til slutt fikk testet ut nyvunne ferdigheter som dirigenter i tillegg til alt det andre.

Og om noen lurer: joda det ble tid til sosiale aktiviteter også. Konkurranse i pepperkakehus-montering og pynting for eksempel. Det aner oss at kurset gav mersmak på både den ene og den andre måten.

Takk til LNU Aktivitetsstøtta for tilskudd til å gjennomføre kurset, og takk til Dirigentløftet for dirigentpinner til deltakerne.

KUR kurs LB2 instrumentbytte foto Jan Erik Helleren 2019 2