Nyheter  Tirsdag 16. mai 2023

500 elever fra 14 skoler møter Gardemusikken til klassekorpsfestival på Hønefoss 23. mai

Fem år etter forrige gang blir det ny stor klassekorpsfestival på Hønefoss tirsdag 23. mai. 500 elever i 3. og 4. klassetrinn, fra 14 skoler fra fylkene Oslo, Innlandet og Viken, møter Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drillkompani til stormøte på AKA Arena.

Klassekorpfestvialen 2018 Gardemusikken marsjerer inn foran tribunen foto Jonas Bjornerud

Vi satser på at det blir like fullt i tribunene og like fint vær på årets klassekorpsfestival som det var når Gardemusikken marsjerte inn på arenaen i 2018.

- Klassekorpsfestivalene er en viktig del av rekrutteringssatsingen Korpsnett Norge gjennomfører i samarbeid med lokale og nasjonale aktører, forteller musikksjef Jan Erik Helleren. - I år er det klassekorpsfestivaler i Ulefoss og på Hønefoss, og der får elevene oppleve god gammel korpsfestivalstemning, med konserter, fellesnummer, pølser, is, saft og ikke minst medaljer.

Festivalen på Hønefoss er den største i år. Der møter 500 elever fra 14 skoler både hverandre og Gardemusikken.

Ny deltakerrekord

- Det er ny rekord både i antall elever og antall skoler som deltar på en og samme festival, forteller Helleren. - Skolene kommer dessuten fra hele tre fylker. Fire skoler tar turen fra Valdres, to skoler kommer helt fra Oslo, og åtte skoler på Ringerike kommer.

Hans Majestet Kongens Gardes 3. gardekompani. eller musikk- og drilltroppen som de også kalles, deltar med oppmarsj fra Søndre Torv i Hønefoss sentrum ned til AKA Arena kl. 12.30. Samtidig er det innmarsj for klassekorpsene på AKA Arena, slik at når Gardemusikken ankommer står alle klar til å ta imot dem (se hele det offentlige programmet nederst i saken).

Fellesøvinger og minikonserter

Før det offentlige programmet starter har allerede klassekorpsene vært i sving i et par timer.
- Noe av det som jo er aller viktigst med slike arrangementer, er å treffe andre som driver på med det samme. Så vi har et eget, lukket program der klassekorpsene får spille for hverandre i en liten konsertstafett, bli kjent med hverandre og spise pølser og kose seg. De skal også øve på noen fellesnummer som de skal presentere for publikum. Og etter Gardemusikkens oppvisning skal de og klassekorpsene avslutte hele arrangementet med et fellesnummer der også gardistene er med og spiller.

Gode samarbeidspartnere

Klassekorpsfestivalen på Hønefoss gjør seg ikke selv, og Korpsnett Norge har med en rekke gode samarbeidspartnere på laget.
- Så store arrangementer hadde ikke vært mulige å få til uten gode støttespillere og medarrangører, fastslår musikksjef Jan Erik Helleren. - Hønefoss skolekorps, som også deltar i oppmarsjen fra Søndre torg og ned til arenaen, og Hønefoss Ballklubb er begge to lokale medarrangører, og både lokale og nasjonale bankstiftelser bidrar sterkt til finansieringen.

Offentlig program - åpent for publikum

Søndre torg
12:30 Oppmarsj fra Søndre torg retning AKA Arena med H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani (Gardemusikken) og Hønefoss skolekorps.

AKA Arena

12:30 Innmarsj klassekorpsene

13:00 Åpning / taler, fellesnummer klassekorpsene, H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani - innmarsj og oppvisning, avslutningsnummer med alle klassekorpsene og H.M. Kongens Gardes 3. gardekompani

14:00 Slutt offentlig program

Les mer om klassekorps og hva det er her