Nyheter  Tirsdag 19. september 2023

Høstferiekurs for skolekorpsene i Groruddalen – Linderud skole, 2. - 6. oktober

I hverdagene i høstferien (mandag til fredag) fra kl. 10 til 15 har vi gleden av å invitere medlemmer fra alle skolekorpsene i Groruddalen til Linderud skole på GRATIS høstferiekurs! Påmeldingsfrist 28. september.

2018 korpsforalle gruppespillerkornett illustrasjon foto Korpsnett Norge

På høstferiekurset kommer barna til å ha en fantastisk mulighet ikke bare til å bli flinkere i instrumentene sine i mindre grupper, men også til å lære å spille et instrument «fra scratch» dersom de er nybegynnere og er nysgjerrige på skolekorps.

Barna kommer også til å få nye venner og delta i artige musikkleker. Underveis i høstferiekurset får vi besøk av flere forskjellige instruktører som skal ha opplegg både på slagverk og i rytme slik at barna får en innføring i noe som er interessant og nytt for mange. Her er det bare å melde seg på!

Høstferiekurset er åpent for alle uavhengig av organisasjonstilknytning, og vi oppfordrer også skolekorps som ikke er organisert i Korpsnett Norge til å melde på sine musikanter.

Spillekursene

Thor Anders Eriksen, som også er dirigent for vertene i Linderud skoles musikkorps, er musikalsk leder for høstferiekurset. Han har med seg tre andre instruktører gjennom uken. Det blir et eget opplegg for de som er nybegynnere hvor de skal få en innføring i å spille et instrument, men det kommer også til å varieres med kurs i rytme og marsjering.

Åpen dag for foreldre

På fredagen, 6. oktober har vi åpen dag for korpsforeldre fra 10-16, og alle foreldre ønskes varmt velkommen til dette.

Imens barna øver på å spille, varter vi opp med kaffe og kaker! Vi kommer til å dele erfaringer rundt musikk, snakke om mulighetene barna får ved å spille i skolekorps og om hvorfor foreldrene er så viktige for frivilligheten. Vi spiser også deilig indisk mat til lunsj. Med dette ønsker vi å bidra til å bygge opp et godt fellesskap blant korpsforeldre i Groruddalen!

Hentekonsert

Det blir selvfølgelig en hentekonsert kl. 15, i tillegg til at vi fotograferer foreldrene med barna dersom de ønsker det. Foreldrene får med seg polaroidfotografiet hjem som et minne!

Praktisk info

Tidsrom: 2. oktober til 6. oktober, kl. 10-15 hver dag

Sted: Linderud skole, Statsråd Mathiesens vei 27, 0594 Oslo

Deltageravift: Helt gratis, og inkluderer en varmlunsj hver dag!

Hvem kan delta? Alle barn i Groruddalen som har lyst å lære seg å spille et instrument og er nysgjerrige på korps, men det er flest plasser for de som allerede spiller i skolekorps og eventuelt de som har spilt i klassekorps før. Nedre aldersgrense er tredje klasse.

Hvordan melder man seg på? Man melder seg på ved å fylle ut skjemaet i lenken under. Dersom du som dirigent/tillitsvalgt ønsker å melde på flere i skolekorpset ditt samtidig så kan du laste ned Excel-skjemaet under, fylle det ut og sende det på epost til selma.ahmetagic@korpsnett.no.

Siste frist for påmelding: 28. september (NB! Påmeldingen er bindende).

Påmeldingsskjema for høstferiekurset på Linderud

Har du lyst til å gi ut invitasjonen til musikantene i skolekorpset ditt?

Her har du nedlastbar PDF-versjon av kursinvitasjonen.

Melde på flere samtidig?

Her er nedlastbart Excel-ark korpset kan bruke dersom dere ønsker å melde på flere på en gang.

Informasjon om kurset på flere språk

Her kan dere laste ned informasjon om kurset på flere språk - arabisk, somali, sorani (sentral-kurdisk), tamil og urdu.