Nyheter  Mandag 13. desember 2021

SMITTEVERN: Regjerningen strammer kraftig inn på tiltakene (publisert 13.12.2021)

Regjeringen anbefaler at alle konserter og arrangementer utsettes eller avlyses. Det blir også i praksis øvingsstopp for voksenkorps, samt antallsrestriksjoner for skolekorpsene.

Foto Kaja Godager Statsministerens kontor

Kun 50 publikumere til stede på arrangementer innendørs om det er faste tilviste plasser, 20 dersom det ikke er faste tilviste plasser. Øvelser for voksne innendørs bør heller ikke gjennomføres de kommende fire ukene. Og det innføres også inngripende tiltak for barn og unge.

Her de viktigste punktene:

Her er de viktigste punktene for korpsene som foreløpig gjelder fire uker framover :

  • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage.
  • Det anbefales å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.
  • Maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av slike sitteplasser (men regjeringen anbefaler altså at de avlyses eller utsettes).

Vi kommer tilbake med mer informasjon om de praktiske konsekvensene i løpet av morgendagen (red. anm: tirsdag 14.12.2021).

Regjeringens pressemelding med alle tiltakene kan du lese her