Nyheter  Tirsdag 7. mai 2024

Lyngdalskursene 2024 - kurs for drillere og drillinstruktører

Vi har nå endelig gleden av å tilby kurs for drillere og drillinstruktører sør i landet i alderen 9 - 19 år i forbindelse med vår sommerkursuke i sør. Utvidet påmeldingsfrist 10. juni.

2de6c5df 0cc1 42c1 a77b 016d3cd0a9fc

Sommerkurs handler ikke bare om musikk og drill, selv om faglig påfyll av ny kunnskap og inspirasjon selvsagt er det aller mest sentrale.

Deltakerne på drillkursene vil i hovedsak jobbe med drilldans, marsj og teknikk. Og selvsagt blir det koreografi også for de som går instruktørkurs.

Cesilie E. Mykland-Braatlund er kursleder for drillkursene. Les mer om henne nederst i saken.

Sommerkurs handler også om å møte nye og gamle venner, morgentrim for de veldig spesielt interesserte, brettspill, quiz-konkurranser, ulike utendørsaktiviteter og mye annet.

Alle deltakerne, både dere på drillkurs og de som deltar på spillekursene bor sammen på Kvåstunet. Der vil dere bli godt tatt vare på av våre kursledere og instruktører, og i tillegg har vi med erfarne fritidsledere fra KUR - Korpsnetts Ungdomsråd.

Ettersom vi anbefaler alle som deltar å overnatte på For de aller yngste kan det være godt å vite at vi har vår egen våkne nattevakt på plass. Vedkommende er alltid tilgjengelig om noen ikke får sove og trenger en prat på tider de aller fleste andre heller vil sove. Kursene for drillere følger samme ukeplan i forhold til timer, matpauser, fritidsaktiviteter osv. som de andre kursene.

Praktisk info

Tidsrom: 5. - 9. august 2024
Sted: Kvåstunet Kurs & Konferanse, Kvåstunet 1, 4588 Kvås

Drillkurset
For alle mellom 9 og 19 år (kurset kan bli nivådelt) og som har drillet minst et år i korpset. Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Drillinstruktørkurset
For drillere over 15 år som ønsker å lære mer om å undervise andre i teknikk, marsj og drilldans, skrive egne koreografier osv. .Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Hvem kan delta på kursene?
Alle som driller eller er drillinstruktører og er i skolekorpsalder og som har lyst til å reise på sommerkurs. Vi har satt en nedre aldersgrense på 9 år for drillkurset selv om vi vet at det er drillere som er vesentlig yngre enn 9 år i enkelte korps. Erfaringsmessig er det ikke hensiktsmessig med særlig mye yngre deltakere på sommerkurs med overnatting.

Undervisningsmateriell, kost og losji
Undervisningsmateriell, kost og losji er inkludert i prisen for alle kursene.

PS: Man trenger ikke være medlem i et korps tilknyttet Korpsnett Norge for å delta på kursene våre, og det er lik pris for alle uansett organisasjonstilknytning.

Som et ledd i Korpsnett Norges program for inkludering i korps, er det mulig for deltakere fra familier med svak økonomi å søke om redusert deltakeravgift (se egen sak og regler for dette)

Påmeldingsfrist for drillkursene er utvidet til 10. juni (bindende påmelding).

Cesilie E Mykland Braatlund

Om kursleder Cesilie E. Mykland-Braatlund

Cesilie må vel kalles hele Kristiansands tamburmajor. Hun startet som drillpike i 1979 i Slettheia skolemusikkorps og ble korpsets tamburmajor i 1984.

Instruktørkarrieren startet i Slettheia i 1985, og Cesilie gikk selv på drillinstruktørkurs nivå 1, 2 og 3 i årene 1985,1986 og 1987. Den gang var korpssommerskolen til tidligere Agder krets av NMF på Hornnes Landsgymnas sør i Setesdal. Karrieren som instruktør fortsatte Vågsbygd skolemusikkorps etter at Slettheia og Vågsbygd ble slått sammen. Der er hun fremdeles instruktør. Cesilie startet opp en drilltropp i Torridal skolemusikkorps i 1986 der hun var til 1991. Hun har også vært kursleder på sommerkurs for drillere og drillinstruktører tidligere, og har holdt flere helgekurs i Agder opp gjennom årene.

I 2019 mottok Cesilie Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste etter 40 år som drillinstruktør.

Kursene arrangeres med støtte fra Agder musikkråd, Sparebankstiftelsen DNB og Musikkens studieforbund.

Søknad redusert deltakeravgift finner du her