Nyheter  Tirsdag 7. mai 2024

Lyngdalskursene 2024 - kurs for drillere og drillinstruktører

Vi har nå endelig gleden av å tilby kurs for drillere og drillinstruktører sør i landet i alderen 9 - 19 år i forbindelse med vår sommerkursuke i sør. Påmeldingsfrist 1. juni.

2de6c5df 0cc1 42c1 a77b 016d3cd0a9fc

Sommerkurs handler ikke bare om musikk og drill, selv om faglig påfyll av ny kunnskap og inspirasjon selvsagt er det aller mest sentrale.

Deltakerne på drillkursene vil i hovedsak jobbe med drilldans, marsj og teknikk. Og selvsagt blir det koreografi også for de som går instruktørkurs.

Cesilie E. Mykland-Braatlund er kursleder for drillkursene. Les mer om henne nederst i saken.

Sommerkurs handler også om å møte nye og gamle venner, morgentrim for de veldig spesielt interesserte, brettspill, quiz-konkurranser, ulike utendørsaktiviteter og mye annet.

Alle deltakerne, både dere på drillkurs og de som deltar på spillekursene bor sammen på Kvåstunet. Der vil dere bli godt tatt vare på av våre kursledere og instruktører, og i tillegg har vi med erfarne fritidsledere fra KUR - Korpsnetts Ungdomsråd.

Ettersom vi anbefaler alle som deltar å overnatte på For de aller yngste kan det være godt å vite at vi har vår egen våkne nattevakt på plass. Vedkommende er alltid tilgjengelig om noen ikke får sove og trenger en prat på tider de aller fleste andre heller vil sove. Kursene for drillere følger samme ukeplan i forhold til timer, matpauser, fritidsaktiviteter osv. som de andre kursene.

Praktisk info

Tidsrom: 5. - 9. august 2024
Sted: Kvåstunet Kurs & Konferanse, Kvåstunet 1, 4588 Kvås

Drillkurset
For alle mellom 9 og 19 år (kurset kan bli nivådelt) og som har drillet minst et år i korpset. Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Drillinstruktørkurset
For drillere over 15 år som ønsker å lære mer om å undervise andre i teknikk, marsj og drilldans, skrive egne koreografier osv. .Deltakeravgift kr. 4500, - kroner.

Hvem kan delta på kursene?
Alle som driller eller er drillinstruktører og er i skolekorpsalder og som har lyst til å reise på sommerkurs. Vi har satt en nedre aldersgrense på 9 år for drillkurset selv om vi vet at det er drillere som er vesentlig yngre enn 9 år i enkelte korps. Erfaringsmessig er det ikke hensiktsmessig med særlig mye yngre deltakere på sommerkurs med overnatting.

Undervisningsmateriell, kost og losji
Undervisningsmateriell, kost og losji er inkludert i prisen for alle kursene.

PS: Man trenger ikke være medlem i et korps tilknyttet Korpsnett Norge for å delta på kursene våre, og det er lik pris for alle uansett organisasjonstilknytning.

Som et ledd i Korpsnett Norges program for inkludering i korps, er det mulig for deltakere fra familier med svak økonomi å søke om redusert deltakeravgift (se egen sak og regler for dette)

Påmeldingsfrist for drillkursene er 1. juni (bindende påmelding).

Cesilie E Mykland Braatlund

Om kursleder Cesilie E. Mykland-Braatlund

Cesilie må vel kalles hele Kristiansands tamburmajor. Hun startet som drillpike i 1979 i Slettheia skolemusikkorps og ble korpsets tamburmajor i 1984.

Instruktørkarrieren startet i Slettheia i 1985, og Cesilie gikk selv på drillinstruktørkurs nivå 1, 2 og 3 i årene 1985,1986 og 1987. Den gang var korpssommerskolen til tidligere Agder krets av NMF på Hornnes Landsgymnas sør i Setesdal. Karrieren som instruktør fortsatte Vågsbygd skolemusikkorps etter at Slettheia og Vågsbygd ble slått sammen. Der er hun fremdeles instruktør. Cesilie startet opp en drilltropp i Torridal skolemusikkorps i 1986 der hun var til 1991. Hun har også vært kursleder på sommerkurs for drillere og drillinstruktører tidligere, og har holdt flere helgekurs i Agder opp gjennom årene.

I 2019 mottok Cesilie Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste etter 40 år som drillinstruktør.

Kursene arrangeres med støtte fra Agder musikkråd, Sparebankstiftelsen DNB og Musikkens studieforbund.

Søknad redusert deltakeravgift finner du her

Påmeldingsskjema drillkurs og drillinstruktørkurs

Lyngdalskursene arrangeres på Kvåstunet i Lyngdal kommune 5. - 9. august 2024.

Alle som driller eller er drillinstruktører og er i skolekorpsalder (fyller 9 og opp til 19 år i kursåret), og som har lyst til å reise på sommerkurs, kan delta.

Vi vet at det er en drillere som er vesentlig yngre enn 9 år i enkelte korps, men erfaringsmessig er det ikke hensiktsmessig med særlig mye yngre deltakere på sommerkurs med overnatting.

Dersom kurset skulle bli avlyst på grunn av pålegg fra myndighetene eller andre forhold som er utenfor Korpsnett Norges kontroll (force majeure) vil kursavgiften bli tilbakebetalt i sin helhet.

Jeg ønsker å delta på

Aldersgrensene for drillkurset er cirka 9 - 19 år.

For drillinstruktørkurset er aldersgrensene 15 - 19 år.

T-skjortestørrelse

Vennligst oppgi om musikanten har allergier eller bruker medisiner det er nødvendig å ta hensyn til / kjenne til for kursleder og kurssted.

Mobilnummer som oppgis må være tilgjengelig hele kursperioden. Oppgi gjerne flere nummer det er mulig å nå dere på.

Hvem skal fakturaen sendes til

Hvem skal fakturaen sendes til?

Kryss av for deltakeren/deltakerens foreldre/foresatte skal dekke kostnaden selv, eller korpset om korpset skal dekke kostnaden.

Dersom korpset skal dekke kostnaden, og korpset sender flere medlemmer på kurs blir det sendt en felles faktura for kurset til korpset.

Det er viktig med korrekt, fullstendig adresse, med både navn, vei/gateadresse og postnr/sted uansett om det er korpet eller den enkelte som skal ha fakturaen tilsendt.

Faktura sendes som hovedregel som epost dersom det er mulig.

Publisering av foto og video

Når det gjelder publisering av bilder eller video, med eller uten bruk av navn, så skal både barnet og foreldre/foresatte samtykke til slik publisering for at vi skal kunne bruke dette materialet. Vi ber dere derfor om å drøfte dette ordentlig i forbindelse med påmeldingen.

Dersom barnet under 15 år ikke ønsker publisering selv om foreldre/foresatte sier det er ok, er det barnets ønske som skal gjelde. Dersom barnet under 15 år ønsker publisering men foreldre/foresatte sier nei er det foreldre/foresattes ønske som skal gjelde.

Barn over 15 år kan som et utgangspunkt bestemme dette selv. Men vi tilrår at det drøftes i hjemmet før avkrysning.

Deltakere over 18 år bestemmer selv.

Samtykke til lagring av personopplysninger

For deltakere under 18 år er det foreldre/foresatte som gir slikt samtykke.

Opplysningene deles ikke med tredjepart og benyttes bare til denne påmeldingen og gjennomføringen av dette kurset. Noen opplysninger lagres i samband med behov for dokumentasjon og krav til dette. Opplysninger om allergier, medisinbruk, sykdom eller andre sensitive opplysninger samles inn for deltakerens egen sikkerhet, og deles bare med personer som har nødvendig, legitimt behov for å motta slike opplysninger. Alle sensitive data slettes umiddeltbart etter at kurset er avsluttet.

Her finner du/dere Lov om behandling av personopplysninger:

https://lovdata.no/dokument/NL...