Nyheter  Fredag 1. oktober 2021

Norgesmesterskapet i marsjering 2022 - info og påmelding

Korpsnett Norge har gleden av å invitere til Norgesmesterskapet i marsjering på Akershus festning i Oslo helgen 10. - 12. juni 2022. NM arrangeres i samarbeid med Forsvarets musikk, Smågardistene - Stabekk skoles musikkorps og Norske Gardeveteraners Drillkontingent.

Akershus Festning Foto Forsvarsbygg nasjonale festningsverk 1

Konkurransene er åpne for alle norske skole- og amatørkorps uavhengig av organisasjonstilknytning og besetningsform. Generasjonskorps er selvsagt også invitert. Så enten dere er janitsjarkorps, brassband, fanfarekorps, signalkorps, trommekorps, buekorps eller har en annen form for besetning, er dere hjertelig velkomne til å delta. Både skolekorpsene og amatørkorpsene har muligheten til å konkurrere i to ulike kategorier:

 • Gatemarsj: Korpsene marsjerer og spiller etter et fastsatt oppsett av svinger, vendinger, holdt og andre elementer. Korpsene får tilsendt informasjon om dette i god tid før konkurransene. Det skal framføres trommemarsj, spilling av selvvalgte marsjer (eller tilsvarende avhengig av besetningsform) både stående og marsjerende.
 • Formasjonsmarsj: Selvvalgt program på 12 minutter. Lag deres egne marsjerings-formasjoner mens dere spiller et selvvalgt repertoar ut fra egen besetningsfom.

PÅMELDINGSSKJEMA NEDERST PÅ SIDEN.

Korpsnett Norge ønsker å legge til rette for at nye korps deltar i NM i marsjering. Det åpnes derfor for å delta med redusert program både i gatemarsj og formasjonsmarsj etter søknad. Det er også fullt mulig å delta uten å bli plassert og få poeng om man ønsker det. Da får korpsene en skriftlig, pedagogisk og faglig vurdering av innsatsen fra dommerne til bruk i det videre arbeidet.

Avhengig av interesse/påmeldinger vurderes etabledring av en rekruttklasse for skolekorps fra og med 2022. Kryss av i påmeldingsskjemaet om korpset ønsker å delta i rekruttklasse dersom det blir aktuelt. Rekruttklassen er for korps som nettopp har startet opp med å satse på marsjering, og for aspirant-/juniorkorps. Dersom ikke det etableres slik klasse, kan det bli aktuelt med egne priser (eksempelvis beste rekruttkorps osv.).

Dommernes oppdrag
Konkurransene bedømmes med fokus på både marsjering og musikalsk framføring. Marsjering og musikalsk framføring teller omtrent like mye. Helhetsinntrykket vil også være en viktig del av vurderingen, samt underholdningsverdi. Ettersom både marsjering og musikalsk framføring skal bedømmes er det to kategorier dommere i NM i marsjering. En dommer bedømmer marsjering, presisjon og samtidighet, og en annen bedømmer musikalsk framføring. Begge bedømmer helhetsinntrykket. Musikalsk framføring bedømmes etter besetningsform.

Tilleggskonkurransene
Underveis i konkurransene vil dommerne også bedømme og premiere:

 • Beste tamburmajor skolekorps - samlet for konkurransene i Gatemarsj og Formasjonsmarsj
 • Beste tamburmajor voksenkorps - samlet for konkurransene i Gatemarsj og Formasjonsmarsj
 • Beste trommestunt - Formasjonsmarsjkonkurranse skolekorps
 • Beste trommestunt - Formasjonsmarsjkonkurranse voksenkorps

Påmeldingsfristen er ute, ta kontakt med oss for informasjon

Ta kontakt med oss på epost til korpsnett (a) korpsnett.no ved spørsmål om påmelding eller andre temaer dere lurer på i forbindelse med NM i marsjering 2022.

Påmeldingsavgift
Påmeldingsavgift kr. 2000,- faktureres etter at påmelding til konkurransen er registrert og gjelder uansett om man melder seg på en eller to kategorier. Påmeldingsavgiften trekkes fra sluttfakturaen. Dersom korpset selv kansellerer påmeldingen refunderes påmeldingsavgiften ikke.

Deltakeravgift

 • Redusert deltakeravgift ved påmelding t.o.m. 31. januar: Kr. 255,- per musikant for å delta i én kategori (Gatemarsj eller Formasjonsmarsj). Dersom korpset ønsker å delta i begge kategoriene, koster det tilsammen 275,- kroner per deltaker.
 • Deltakeravgift ved påmelding f.o.m. 1. februar: Kr. 275,- per musikant for å delta i én kategori (Gatemarsj eller Formasjonsmarsj). Dersom korpset ønsker å delta i begge kategoriene, koster det 295,- kroner per deltaker.

Deltakeravgift for ikkekonkurrerende aspiranter/rekrutter i skolekorps
Skolekorps som har aspiranter/rekrutter som ikke skal delta i konkurransene, men som ønsker å følge korpset i forbindelse med NM, kan få gjøre det på følgende alternative måter:

 • Gratis: for aspiranter/rekrutter som kun ønsker være til stede på arenaen når eget korps gjennomfører sin konkurranse.
 • Deltakeravgift kr. 100, - : aspiranter/rekrutter får være med på hele NM, og får inngang på alle arrangement tilpasset aldersgruppen.

Merk: Aspiranter/rekrutter som skal delta på denne måten må være registrerte, betalende medlemmer i sitt skolekorps.

Deltakermedaljen 2022
Det er utviklet en egen deltakermedalje i forbindelse med NM i marsjering. Vi har ikke inkludert medaljen i deltakeravgiften, siden vi erfarer at det kan være ulike ønsker på dette området fra korps til korps. Deltakermedaljen har et ekslusivt design og er utviklet i samarbeid med Musette. Den koster 140,- kroner per stk, og antall medaljer bestilles i forbindelse med påmelding. Medaljene faktureres sammen med deltakeravgiften. NB: Korps som påmeldes sent må få ettersendt medaljene.

Overnatting og bespisning
Eventuell overnatting og bespisning underveis er ikke med i deltakeravgiften. Informasjon om eventuell mulighet for skoleovernatting, andre overnattingstilbud og bespisning oppdateres fortløpende.

Konkurransene
Konkurransene foregår på Akershus festning på plassen ved Nasjonalmonumentet, og vil i hovedsak bli avholdt lørdag 11. juni fra. kl. 11.00 - 17.00 (med forbehold om nødvendige justeringer i forhold til antall påmeldte). Deltakerkorpsene vil få anledning til å besiktige konkurransearenaen fredag ettermiddag/kveld, alternativt lørdag morgen før konkurransestart.

Kort om hovedprogrammet

Fredag 10. juni:

 • 20.00 Åpningskonsert med Forsvarets stabsmusikkorps

Lørdag 11. juni:

 • 09.00 - 11.00 Besiktigelse NM-arena for deltakerkorpsene
 • 13.00 Ulike aktiviteter for barn / unge deltakere v/ gardister HMKG - Festningsplassen v/ NM-arenaen
 • 14.00 NM Gatemarsj - NM-arena Festningsplassen.
 • 14.30 Konsert med Festningsekstetten - NM-arena Festningsplassen.
 • 15.00 - 17.00 NM Formasjonsmarsj - NM-arena Festningsplassen.
 • 17.00 Oppvisning H.M Kongens Gardes 3. gardekompani, Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704 - flere innslag TBA - NM-arena Festningsplassen. Konsertinnslag med Oslo Brigademusikk.
 • 19.00 Festkonsert med H.M. Kongens Gardes musikk- og signalkorps og premieutdeling - Karpedammen scene.

Merk: NM-deltakere som har betalt deltakeravgift har adgang til alle konsertene og oppvisningen inkludert i deltakeravgiften.

Billettsalg

Billetter selges på hoopla.no. Egne billettpriser for korpsmedlemmer. Ta kontakt på epost korpsnett@korpsnett.no for kampanjekode.

Reglementet for NM i marsjering finner du her Billetter til NM i marsjering finner du her