Nyheter  Tirsdag 9. mars 2021

Oslo stenger ned- også for barn og ungdom

Oslo kommune varsler at alle arrangement forbys, alle fritidsaktivteter innendørs forbys. Strenge restriksjoner også utendørs. Tiltakene gjelder fram til påske i første omgang.

Raymond Johansen skjermdump NRK nyheter edited

Den kraftige smitteøkningen i hovedstaden har i stor grad kommet i de yngre delene av befolkningen.

Derfor går alle Oslo-skolene til rødt nivå, fritidsklubbene stenger, alle arrangementer forbys og alle innendørs fritidsaktiviteter/øvelser/treninger forbys, denne gangen også for barn og ungdom. Det gjelder selvsagt også korpsene, og dermed kan det ikke gjennomføres innendørs fritidsaktiviteter for denne gruppen før påske, bortsett fra via ulike nettløsninger.

Utendørs er det fortsatt mulig med noe øvingsaktivitet i Oslo. Utendørs fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år tillatt i grupper på inntil 10 personer, også for korps, så lenge man kan holde 1 meters avstand. Men det er ikke tillatt for voksne for øyeblikket.

De nye tiltakene varer i første omgang fram til påsken, som starter siste helg i mars.

Les utfyllende sak her på nrk.no

NB: Nabokommunene rundt Oslo har også varslet at de vurderer også nye innstramminger og nedstengningstiltak i lys av grepene Oslo har tatt.

For øvrig:
Statsminister Erna Solberg lanserte ingen nye innstramminger nasjonalt da hun orienterte Stortinget tidligere i dag tirsdag, men kom med klare signaler om at nye innstramminger, og hva de vil innebære, kan komme på kort varsel.