Nyheter  Onsdag 3. juni 2020

Spille i studentkorps mens du studerer?

Hørt om Spadser & Blæse-Ensemblet i Kristiansand, Corpus Juris i Oslo eller Det Medicinske Blæse & Spadser Ensemble i Bergen? Studentkorpsene setter farge på studenthverdagen mange steder i landet. Nå frykter de at studieoppstarten blir annerledes til høsten, og at det kan svekke rekrutteringen.

Spadser Blaese Ensemblet i Kristiansand foto privat

Avslutningen på studieåret ble ikke helt som normalt for studentene ved landets universiterer og høgskoler denne våren. Og nå ligger det an til at høstens oppstart heller ikke blir helt som vanlig.

Malin Leikvoll er styreleder i Blæse & Spadser-Ensemblet i Kristiansand, eller Blæsen som korpset kalles både internt og utad til daglig. Hun sier en annerledes studiestart kan få konsekvenser for rekrutteringen til studentkorpsene.
- På grunn av coronapandemien ser det ut som det ikke blir en normal studiestart, hvert fall for oss ved UiA. Jeg er helt sikker på at det er flere studentorkestere i Norge som er litt redd for konsekvensene av at studiestart mest sannsynlig ikke blir gjennomført som normalt til høsten, da dette er vår største arena for rekruttering.

Nå ønsker Malin å få ut budskapet om at studentkorpsene finnes til alle der ute.
- Målet med dette er jo at vi håper det vil være lettere for nye studenter ved universitetene å ta kontakt med oss hvis de allerede har hørt om korpsmulighetene.

Hun mener at livet som student blir lettere om man samtidig er med i et studentkorps.
- Vi er jo et studentorkester som fokuserer på samholdet man får ved å være med i et korps. Vi tar i mot alle uansett nivå, også folk som ikke spiller. Det er heller ikke opptakskrav, alle som vil være med får være med. Vi har øvelser og arrangementer hver uke så man får virkelig utnyttet studenttilværelsen 100% hos oss. Som en nylig avspasert Blæser sa: Blæsen er minner for livet.