Nyheter  Lørdag 6. januar 2024

VALDRES SOMMERBRASS: Instruktører og stab 2024

Vi er glade for å kunne fastslå at årets utgave av Valdres Sommerbrass byr på instruktører i eliteklassen når vi samles i Vestre Slidre - Valdres 28. juli - 2. august i år.

Kursleder og instruktører Spillekurs 1, 2, 3, 4 og 4+:

 • Bente Illevold - musikalsk leder for spillekursene + euphonium/bariton/tuba
 • Grethe W. Tonheim - trombone/euphonium/bariton/tuba
 • Stijn Berbé - althorn
 • Elin Kurverud - trompet/kornett/flygelhorn
 • Anna Kirstine Aasland - hovedinstruktør Spillekurs 1 / trompet
 • Anders Kregnes Hansen - slagverk

Akkompagnatør alle kurs m.m.:

 • Grethe Helle Rasmussen

Kursledere UNG Komponist-kurset:

 • Rune Rebne
 • Anna Berg

Kursleder UNG Dirigent-kurset og dirigent spillekurskorpsene:

 • Peter Ettrup Larsen

Administrasjonen for Valdres Sommerbrass består av:

 • Jan Erik Helleren - administrativ leder
 • Medlemmer fra Korpsnetts ungdomsråd - fritidsledere
 • Karoline Høyme Einang - lysvåken nattevakt

Her finner dere mer infomarsjon om Valdres Sommerbrass samt påmelding til alle de ulike kursene

Mer om hver enkelt:

Bente Illevold nytt bilde

Bente Illevold - musikalsk leder Spillekursene - euphonium/bariton/tuba

Bente Illevold kommer fra Rendalen i Østerdalen og er bosatt i Drammen. Til daglig arbeider Bente som frilansmusiker og pedagog. Hun blir regelmessig invitert som gjestelærer ved utdanningsinstitusjoner, og som solist på nasjonale og internasjonale festivaler. Hun jobber i tillegg som korpsdirigent og brenner for undervisningskvalitet i musikkfaget for barn og unge. Bente spiller i The Northern Lights Duo og Elvebyen messingkvartett. Hun arrangerer også musikk for korps og brassensembler.Bente er en internasjonal S.E. Shires Company Euphonium artist og var selskapets førstevalg som deres første kvinnelige og europeiske eufoniumartist. Bente spiller på Shires Q41 eufonium og munnstykker fra Doug Elliott. Hennes debutalbum “Klangen fra de dype skoger” ble utgitt i 2020, og for det ble hun nominert til «Instrumentalistin des Jahres» i OPUS KLASSIK, Tysklands største klassiske musikkmagasin. Hennes andre album "Alene" kom høsten 2021 og mottok svært gode kritikker.

Grethe W Tonheim 2024

Grethe W. Tonheim - trombone/euphonium/bariton/tuba

Grethe W. Tonheim er utdannet ved Bergens Musikkonservatorium (nå Griegakademiet) og Norges musikkhøgskole med Ingemar Roos, Kim Lofthouse og John-Arild Suther som lærere.

Grethe har jobbet som trombonist i Gøteborgsoperaen og Gavle Symfoniorkester. Grethe sa opp fast utøverjobb i 1998 fordi det ble mer spennende å være frilansutøver og pedagog. Manger folkehøgskule, Bergen Private Gymnas og Griegakademiet er hennes arbeidsplasser når det gjelder det pedagogiske, og ellers er det frilansmusiker hun er. Hun jobber jevnlig med flere norske symfoniorkestre, Forsvarets musikk, Den Nasjonale Scene for å nevne noen. Kammermusikalsk er det BIT20 og messingkvintetten BRIS som er i fokus 2023-24 med spennende konsertar i inn- og utland der konsertene også inneholder urframføringer med begge ensemblene. Brassband har ligget nært hjertet hennes hele livet, og når tiden i Eikanger-Bjørsvik Musikklag (EBML) var over etter 28 år, ble det naturlig å spille videre i Bjørsvik Brass sammen med flere tidligere musikanter og venner fra EBML.

Grethe synes alltid det er inspirerende å jobbe med barn og ungdom. Mestring, felleskap, læring og glede i herlig samspill på kryss og tvers av alder, nivå og fylker på sommerkurs er ekstra moro.

Elin Holmen Kurverud

Elin Holmen Kurverud - trompet, kornett, flygelshorn

Elin Holmen Kurverud har bachelor og master med trompet som hovedinstrument fra Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Elin underviser ved musikklinja på Foss videregående skole, i Torshovkorpset - et korps der alle musikantene har sammensatte lærevansker, og ved Unge talenter og Musikk på Majorstuen ved Barratt Due Musikkinstitutt. Hun spiller fast i tenThing brassensemble, med Tine Thing Helseth som musikalsk leder. Ensemblet har spilt på anerkjente festivaler og konsertarenaer i inn og utland, som for eksempel The BBC Proms og Schleswig-Holstein m. fl.

Anders Kregnes Hansen edit hoyde

Anders Kregnes Hansen - slagverk

Anders Kregnes Hansen er slagverker med sterkt fokus på samtidsmusikk, performance og nyskapende sjangre. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist. Hansen er en allsidig musiker, som jevnlig har oppdrag med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, samt i samtidsensemblene Aksiom og Oslo Sinfonietta. Han medvirker også på flere innspillinger innen samtidsmusikk, klassisk, jazz og pop/rock. Av disse er flere blitt nominert til Spellemannsprisen. Som pedagog har han holdt masterclasses ved flere musikkutdanninger i Norge. Hansen har en mastergrad i utøvende klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole.

Anna Kirstine Aarsland 3

Anna Kirstine Aarsland - hovedinstruktør Spillekurs 1 / trompet

Anna Kirstine Aasland kommer fra Frøyland i Rogaland. Som født og oppvokst i brassband-miljøet på Sørvestlandet, ble det naturlig å spille flygelhorn i Oslofjord Brass da hun flyttet til Oslo for å studere. Anna Kirstine har bachelor i trompet og master i musikkpedagogikk. Til daglig jobber hun som spes.ped. og musikkpedagog i grunnskolen, messingpedagog i korps/kulturskole samt skolekorpsdirigent i Oslo og omegn. Hun har tidligere deltatt på sommerkurs i Rogaland, men er ny som lærer på Valdres Sommerbrass. Anna Kirstine liker den varierte hverdagen med alt fra nybegynnere i aspirantkorps til gode amatørmusikere, og gleder seg til å skape musikalske minner i sommer.

Stijn Berbe horn

Stijn Berbé - althorn

Stijn Berbé bor på Vikebukt og jobber som messinglærer og dirigent i Møre og Romsdal. Stijn er opprinnelig fra Belgia og fikk sin utdanning derfra. Han studerte trompet og kornett på De Kunsthumaniora i Antwerpen før han byttet til althorn med lærerene Bart Van Neyghem, Nick Ost og Frans Violet.

Stijn spilte solohorn i Brassband Willebroek i flere år og vant bl.a. europamesterskap i brass i 2006 og 2007. Han har vunnet nasjonal solistkonkurranse i Belgia flere ganger, vant solistprisen på Brass Band Festival Leeuwarden i Nederland, og kom til semifinalen i europeisk solistkonkurranse for brass i Glasgow. Stijn har vært instruktør for det nasjonale ungdomsbrassband i Sveits, spilte med den kongelige Concertgebouw-orkesteret, dirigert av Mariss Jansons, i Sjostakovitsj sin opera Lady Macbeth fra Mtsensk, og har jobbet som althornsolist for instrumentmerket Sterling.I dag jobber Stijn Berbé som messinglærer på Vestnes Kultuskule og han dirigerer Vestnes Skolekorps og Ørskog Brass.

Grete Helle Rasmussen

Grete Helle Rasmussen - akkompagnatør

Grete Helle Rasmussen er utdannet pianist og instrumentalpedagog, og har i tillegg spilt trompet og vært skolekorpsdirigent. Hennes allsidighet innen musikkformidling spenner over et vidt spekter, fra undervisning og forfatterskap til solistoppdrag og utstrakt kammermusikkvirksomhet. I flere sammenhenger har hun stått sentralt som idéskaper og produsent av nye konsertformer og samarbeidsprosjekter mellom barn/ungdom og profesjonelle kunstnere, et arbeide hun er prisbelønt for.Grete er i dag førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt og studieprogramleder for Instrumental- og vokallærerutdanningen (PPU) der hun underviser i Musikkpedagogisk teori, Generell musikkdidatikk og Klaverdidaktikk. Hun står i tillegg bak utviklingen av https://no.plattform12.com/ , en digital idébank og kunnskapsbase for instrumental- og vokallærere.

Rune Rebne edited 2

Rune Rebne - kursleder UNG Komponist

Rune Rebne er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole - Fagseksjon for musikkteori, komposisjon og musikkteknologi. Han tok diplomeksamen i komposisjon ved Norges musikkhøgskole i 1997. Rune har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater. Hans verker har vært fremført ved forskjellige festivaler i Norge og i utlandet. Han mottok Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk 1995. Flere av verkene hans er spilt inn, deriblant i forbindelse med soloprosjektet til spillekursenes musikalske leder, Bente Illevold, Klangen fra de dype skoger (utgitt på LAWO i 2020).

Anna Berg foto Sara Angelica Spilling

Anna Berg - kursleder UNG Komponist

Anna Berg er komponist og komposisjonslærer fra Kolbotn. Hun har 6 års komposisjonsutdanning fra Norges musikkhøgskole i Oslo og Conservatoire National Supérieur de musique et de danse i Paris.

Komposisjonene hennes er framført av anerkjente utøvere og ensembler som Pekka Kuusisto, Det Norske Kammerorkester, Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad, Amalie Stalheim og Det Norske Solistkor. Verket hennes «Synchondrae», skrevet for for Det norske blåseensemble, ble nominert til EDVARD-prisen i 2023, og verket «Abrasjon II» for strykekvartett ble nominert til International Rostrum of Composers og vant ANSA Juvenarte-pris i 2023.

Anna har praktisk-pedagogisk utdannelse fra Norges musikkhøgskole og underviser fast i komposisjon ved Toneheim folkehøgskole og ved Høgskolen i Innlandet på Hamar. Hun holder jevnlig komposisjonskurs og foredrag for festivaler og utdanningsinstitusjoner, blant annet Barratt Due Musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og Valdres Sommersymfoni i tillegg til at hun er komposisjonslærer her på Valdres Sommerbrass for tredje gang.

Peter Ettrup Larsen Foto Kjetil Loite

Peter Ettrup Larsen - kursleder UNG Dirigent-kurset

Peter Ettrup Larsen har mange års erfaring med å undervise i dirigering, fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM), Universitetet i Stavanger (UiS), Bradley University i USA, samt mange år som første amanuensis ved Sibelius-akademiet i Finland. Peter har tidligere vært både sjefdirigent og 1. gjestedirigent ved ulike korps i det danske forsvaret, men i dag har han en aktiv karriere som frilansdirigent. Han gir jevnlig mesterklasser i dirigering over hele verden, sist ved Kairo-operaen, ved Ingesund Musikhögskola og for kolleger i Dansk Kapelmesterforening. Peter er selv utdannet dirigent fra Sibelius Akademiet, hvor han også tok doktorgraden i dirigering, han har en master i klarinett fra DKDM og en master i musikkvitenskap og retorikk fra Københavns Universitet. Det hele startet som 9-åring i elitekorpset Tivoli-Garden i København, og selv i dag holder han jevnlig konserter både som klarinettist og som pianist.

Jan Erik Helleren foto Korpsnett Norge

Jan Erik Helleren - administrativ leder + diverse undervisning

Jan Erik Helleren er musikksjef i Korpsnett Norge, og har det overordnede ansvaret for hele sommerbrassen. Han er utdannet instrumentalpedagog med slagverk som hovedinstrument fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo, og har også studert dirigering ved Universitetet i Stavanger. Han har dirigert korps og hold kurs og seminarer over hele landet i mer enn 30 år. Som musikksjef i Korpsnett Norge har Jan Erik den musikkfaglige delen av Korpsnett Norges kurs- og arrangementsvirksomhet som sitt hovedansvarsområde.

Karoline Hoyme Einang nattevakten var

Karoline - verdens beste nattevakt er tilbake igjen for fjerde gang

Karoline Høyme Einang er "verdens beste nattevakt", for å sitere en av de yngste deltakerne. Og hun stiller opp i år igjen. Karoline passer på at alle har kommet seg i seng på et fornuftig tidspunkt. Og, skulle det være behov for det så byr hun selvsagt på en prat eller hva det nå ellers er som trengs for å få sove resten av natta.

Alt om Valdres Sommerbrass her