Nyheter  Fredag 19. november 2021

KOS for både sal og scene

Søndag var det lanseringskonsert for KOS-prosjektet. Begivenheten fant sted på Hønefoss, der Landstrykerne og Hønefoss skolekorps spilte nyskrevet musikk for skolekorps og ungt strykeorkester. Det endte med stående applaus fra et svært entusiastisk publikum.

KOS illustrasjon

KOS-prosjektet, eller Korps +orkester = sant om man vil, ble startet opp av De Unges Orkesterforbund - UNOF i 2019, og målet var i første omgang å kartlegge hva som fantes av noteutgivelser der skolekorps og strykeorkestre kunne spille sammen. Korpsnett Norge og Norsk Noteservice ble med på prosjektet, og sammen har vi gjort et arbeid med både å kartlegge eksisterende materiale, og utvikle nye notesett.

Litt pandemiforsinket ble det, men nå kom vi endelig i mål, og det var en stor glede å observere hvordan både musikanter, dirigenter og ikke minst publikum tok i mot resultatet. Ingebjørg Vilhelmsens nykomponserte verk Pegasus - O! For a horse with wings ble urframført, i tillegg ble Ravels Bolero, Edvard Griegs Fest i Dovregubbens hall, Egil Mohn-Iversen/Alf Prøysens Trassvisa hennar Tora og Gustav Holsts Jupiter Hymne fra Planetene framført i nye arrangementer tilpasset denne helt spesielle besetningen.

Konserten viste med all mulig tydelighet at dette er noe flere absolutt bør prøve ut. Ta gjerne kontakt om dere lurer på hvordan dere kan få i gang et sånt samspillprosjekt i egen region.

Les artikkel i Ringerikes Blad her Hønefoss skolekorps og Landstrykerne med lanseringskonsert

KOS ill 2